Τσιζκέικ: Το πεντανόστιμο γλυκό που έχει ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους! Εδώ θα βρείτε μία κάπως… πειραγμένη συνταγή του κλασικού γλυκού με πολύ λίγα και απλά υλικά. Σε ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας, το σουφλέ-τσιζκέικ αυτό θα είναι το πιο γευστικό επιδόρπιο που έχετε δοκιμάσει.
Τσιζκέικ σπιτική συνταγή: Δείτε τα υλικά
3 αυγά
120 γραμμάρια σοκολάτα λευκή
120 γραμμάρια τυρί κρέμα
Εκτέλεση:
Διαχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια και καλύπτοντας το μπολ με τα ασπράδια με μεμβράνη το τοποθετούμε στο ψυγείο.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170 βαθμούς.
Τοποθετούμε τη σοκολάτα σε μπεν-μαρί να λιώσει.
Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα.
Προσθέτουμε τους κρόκους και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Βγάζουμε τα ασπράδια από το ψυγείο και φτιάχνουμε μαρέγκα που την προσθέτουμε και αυτή στο μπολ μας.
Σε ένα βουτυρωμένο ταψί ψήνουμε για 15 λεπτά.
Tips κατά την εκτέλεση:
- Για να μην ”αρπάξει” η κρέμα σας καλό θα ήταν να ψήσετε το μείγμα μέσα στο βουτυρωμένο ταψί μαζί με το μπεν-μαρί.
- Μετά το ψήσιμο, αφήστε το γλυκό στο σκεύος του για να ”σταθεί” και να κόβεται πιο εύκολα αργότερα χωρίς να διαλυθεί
- Ρίξτε από πάνω άχνη ζάχαρη ή σοκολάτα λιωμένη για ωραιότερο στήσιμο του πιάτου σας.
Καλή επιτυχία!