Ελάτη-Περτούλι: Γνωρίστε τα στολίδια της Θεσσαλίας

Χειμερινοί προορισμοί: ΕλάτηΠερτούλι: Ο χειμώνας είναι προ των πυλών και εμείς οι λάτρεις του χειμώνα( μην με μισείτε, δεν είμαστε όλοι καλοκαιρινοί τύποι) αναμένουμε με αγωνία που θα περάσουμε φέτος τις χειμερινές μας διακοπές. Από τις παραδοσιακές ταβέρνες με τζάκι και παραδοσιακές λιχουδιές σε κάθε περιοχή που επισκέπτομαι και δοκιμάζω, μέχρι τα χειμερινά σπορ που είναι ο κύριος λόγος που μου ανοίγει η όρεξη ή και όχι μόνο, τα σαββατοκύριακα έχουν γίνει μόνιμη απόδραση την χειμερινή περίοδο.

Ελάτη

Ελάτη-Περτούλι: Γνωρίστε τα στολίδια της Θεσσαλίας

Χτισμένη αμφιθεατρικά στους πρόποδες του Κόκκινου Βράχου , η Ελάτη είναι ένα απο τα πιο όμορφα και γραφικά χωριά του Νομού Τρικάλων σε υψόμετρο 900 μέτρων. Τα κτίρια της είναι παραδοσιακά κατασκευασμένα από με πέτρα και ξύλο με πλατείες μικρές στολισμένες με βρύσες και παρτέρια. Βρίσκεται περίπου στα 34 χλμ από την πόλη των Τρικάλων και έχει γίνει ένα από τα πιο ανεπτυγμένα  τουριστικά χωριά της περιοχής. Παραδοσιακοί ξενώνες και ταβέρνες είναι έτοιμες να σας υποδέχθουν μαζί με την φιλοξενία και ζεστασιά των ντόπιων . Η Ελάτη που προσφέρει άφθονο χιόνι τον χειμώνα και δροσερό και υγιεινό κλίμα το καλοκαίρι. Λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα και σε υψόμετρο περίπου 1150 μέτρων σας περιμένει το χιονοδρομικό κέντρο στο Περτούλι για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ.

Περτούλι

Ελάτη-Περτούλι: Γνωρίστε τα στολίδια της Θεσσαλίας

Το Περτούλι, ένα πέτρινο κόσμημα κατασκευασμένο από τον άνθρωπο, φωλιάζει ανάμεσα στα εντυπωσιακά βουνά Κόζιακας, Νεράιδα, Μαρόσα και Αυγό, σε υψόμετρο 1150 μέτρων. Περιβάλλεται από ένα μοναδικής φύσεως και αισθητικής ελατοδάσος έκτασης περίπου 35.000 στρεμμάτων το οποίο διοικείται από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και χρησιμοποιείται για την πρακτική άσκηση των φοιτητών Δασολογίας. Το χωριό χαρακτηρίζεται για τα παραδοσιακά του αρχοντικά με τα χαγιάτια, τις διάσπαρτες πέτρινες βρύσες και τα πλακόστρωτα ανηφορικά σοκάκια γύρω από την κεντρική πλατεία. Έχει πληθυσμό 200 κατοίκους και απέχει 46 χιλιόμετρα από τα Τρίκαλα και 15 από την Ελάτη. Αποτελεί έναν σημαντικό τουριστικό προορισμό διαθέτοντας μεγάλη ποικιλία από ξενοδοχεία και ξενώνες, εστιατόρια, καφετέριες και καταστήματα τουριστικών ειδών.

Παρόμοια Άρθρα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ στη Μαραθούπολη!" Η...

Προτεινόμενα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ...

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram