Εκδρομή στον αρχαιολογικό χώρο Ολυμπίας

Ολυμπία: Η Ολυμπία στην Πελοπόννησο, υπήρξε το πιο δοξασμένο ιερό της αρχαίας Ελλάδας αφιερωμένο στον Δία. Ήταν ο τόπος διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων οι οποίοι τελούνταν στο πλαίσιο των Ολυμπίων, της πιο σημαντικής εορτής των Ελλήνων κατά το μεγαλύτερο διάστημα της αρχαιότητας. Αντίστοιχες γιορτές ήταν τα Πύθια που διοργανώνονταν προς τιμήν του Απόλλωνος στους Δελφούς, τα Ίσθμια προς τιμήν του Ποσειδώνος στον Ισθμό της Κορίνθου και τα Νέμεα, επίσης προς τιμήν του Διός στο ιερό του στη Νεμέα.

Δείτε περισσότερα για την Αρχαία Ολυμπία!

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες

Στην Δυτική Πελοπόννησο, στην περιοχή που ονομάζεται και «κοιλάδα των θεών», άνθισε ο πιο δοξασμένος ιερός χώρος της αρχαίας Ελλάδας και η γενέτειρα των πιο σημαντικών αθλητικών γεγονότων, η Αρχαία Ολυμπία. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες, το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της αρχαιότητας, ένωναν όλους τους Έλληνες του τότε γνωστού κόσμου κάθε τέσσερα χρόνια, ξεκινώντας από το 776 π.Χ. και κατά τη διάρκειά τους όλες οι εχθροπραξίες σταματούσαν προκειμένου να μπορέσουν όλοι να συμμετέχουν στα αγωνίσματα.

Εκδρομή στον αρχαιολογικό χώρο Ολυμπίας

Τι θα δείτε εδώ

Επίσης μπορείτε το καλοκαίρι να απολαύσετε τις παραστάσεις που δίνονται στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας, να ανακαλύψετε το μαγευτικό φυσικό τοπίο του Αλφειού ποταμού, να βουτήξετε στις μικρές λιμνούλες που σχηματίζονται από τους καταρράκτες της Νέδας και να κολυμπήσετε στην παραλία του Κάτω Σαμικού, η οποία απέχει μόνο 18 km από την Αρχαία Ολυμπία. Επίσης μπορείτε να επισκεφθείτε τα φυσικά ιαματικά λουτρά Καϊάφα τα οποία περιβάλλονται από ένα πανέμορφο δάσος που ανήκει στο δίκτυο Natura 2000 και να απολαύσετε θεραπείες και την όμορφη θέα δίπλα στη λίμνη.

Εκδρομή στον αρχαιολογικό χώρο Ολυμπίας

Ολυμπία – Πρόσβαση στο ιστορικό μέρος

Η Ολυμπία είναι εύκολα προσβάσιμη από πολλές περιοχές της Ελλάδας. Απέχει λιγότερο από τέσσερις ώρες από την Αθήνα και μόνο μια ώρα από το λιμάνι της Πάτρας ή το Διεθνές αεροδρόμιο της Καλαμάτας. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να επισκεφθείτε την Αρχαία Ολυμπία. Καθημερινά υπάρχουν δρομολόγια λεωφορείων ή τρένων που συνδέουν την Αρχαία Ολυμπία με διάφορες περιοχές όπως η Αθήνα. Μια άλλη επιλογή είναι να απευθυνθείτε σε ταξιδιωτικά γραφεία ή να χρησιμοποιήσετε το δικό σας ή κάποιο ενοικιαζόμενο όχημα.

Εκδρομή στον αρχαιολογικό χώρο Ολυμπίας

Ψάχνεις για τα κορυφαία αξιοθέατα στην Αρχαία Ολυμπία; Δες εδώ!

Παρόμοια Άρθρα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ στη Μαραθούπολη!" Η...

Προτεινόμενα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ...

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram