Έδεσσα αξιοθέατα: 3 λόγοι για να την επισκεφθείτε

Έδεσσα αξιοθέατα: Με τους διάσημους καταρράκτες της Έδεσσας, το θαύμα της φύσης, ένα άρτιο χιονοδρομικό κέντρο, αλλά και το γραφικό ορεινό θέρετρο του Παλαιού Αγ. Αθανασίου σε απόσταση αναπνοής, ένα σύντομο ταξίδι μέχρι την Έδεσσα (μόλις 90 χλμ.) προσφέρει μοναδικές εμπειρίες στον ανυποψίαστο επισκέπτη.

Οι καταρράκτες στην Έδεσσα είναι το απόλυτο υπερθέαμα

1.Έδεσσα αξιοθέατα: Τα Λουτρά Πόζαρ!

Όχι, δεν πρόκειται για κάποιο εξωτικό μέρος τους εξωτερικού, αλλά για ένα κρυμμένο διαμαντάκι της χώρας μας. Μόλις 100 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη και 13 από την Αριδαία υπάρχει το χωριό Λουτράκι που κρύβει ένα θαύμα της φύσης, μια εξαιρετική πηγή φυσικών μεταλλικών θερμών υδάτων. Η ευεργετική ιδιότητα των θερμών υδάτων είναι γνωστή αλλά δεν μπορεί κανείς να φανταστεί την χαλάρωση και την γαλήνη που μπορεί να βρει στα Λουτρά του Πόζαρ.

Μπορείτε να απολαύσετε το ζεστό νερό κάνοντας μια βουτιά στους φυσικούς θύλακες νερού παραπλεύρως του ποταμού ή να χαλαρώσετε στην διαμορφωμένη πισίνα με ένα ποτό. Λειτουργούν επίσης και ιδιωτικές πισίνες για να μην σας ενοχλεί τίποτα. Η περιοχή προσφέρεται επίσης για περιπάτους και καλό φαγητό. Οι τιμές για τα λουτρά είναι πολύ χαμηλές και αποτελεί ένα καταπληκτικό προορισμό για το σαββατοκύριακο.

Έδεσσα: Ένας πλήρης ταξιδιωτικός οδηγός

2.Ο ψηλός βράχος

Στο άκρο της συνοικίας Βαρόσι θα βρείτε την τοποθεσία “Ψηλός Βράχος”, ένα φανταστικό μέρος στην πόλη όπου μπορείτε να απολαύσετε τη θέα στην κοιλάδα της Έδεσσας και της Πέλλας, το όρος Βέρμιο και την αρχαία πόλη. Εάν ο καιρός είναι καλός, μπορείτε να δείτε μέχρι και το όρος Άθως. Η περιοχή είχε καεί από τους Γερμανούς την περίοδο της Κατοχής και αναδιαμορφώθηκε μέσα στη δεκαετία του ’60.

3.Έδεσσα αξιοθέατα: Το Γενί Τζαμί είναι ένα μοναδικό έργο τέχνης

Το Γενί Τζαμί είναι το μοναδικό τέμενος που διασώζεται στην Έδεσσα, τα υπόλοιπα έχουν καταστραφεί. Χτίστηκε το 1904 με έξοδα του Πασά Χασάν Φεχμί και τότε ήταν το έκτο τέμενος της πόλης. Το 1937 χαρακτηρίστηκε διατηρητέο μνημείο, κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής, το 1942 συγκεκριμένα, έγινε μουσείο και σήμερα είναι χώρος φύλαξης αρχαιολογικών ευρημάτων. Αρχιτεκτονικά είναι επηρεασμένο από τη βυζαντινή αρχιτεκτονική, και πιο συγκεκριμένα από την Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης.

Έδεσσα αξιοθέατα: 3 λόγοι για να την επισκεφθείτε

Παρόμοια Άρθρα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ στη Μαραθούπολη!" Η...

Προτεινόμενα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ...

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram