Ο μύθος της Δρακόλιμνης στο Πάπιγκο!

Γνωρίστε τον μυθικό Δράκο!

Δρακόλιμνη: Ο μύθος θέλει τη Δρακόμινη στο Πάπιγκο να πήρε το όνομά της από τον Δράκο που κατοικούσε παλιά εκεί και προστάτευε την περιοχή του μαχόμενος με τον Δράκο στο Σμόλικα! Είτε πιστεύετε είτε όχι την ιστορία αυτή, επισκεφθείτε το Πάπιγκο στα Ζαγοροχώρια και αφήστε τους ντόπιους να σας τη διηγηθούν. Θα μαγευτείτε σίγουρα από την αφήγηση αλλά και από αυτό που θα αντικρύσετε.

Ως Δρακόλιμνη αναφέρονται οι αλπικές λίμνες που σχηματίζονται κυρίως σε βουνά της Ηπείρου. Γνωστότερες δρακόλιμνες είναι η Δρακόλιμνη της Τύμφης, η Δρακόλιμνη του Σμόλικα, η αλπική λίμνη Γκιστόβα του Γράμμου και η αλπική λίμνη Βερλίγκα κοντά στις πηγές του Αχελώου.

Ο μύθος της Δρακόλιμνης στο Πάπιγκο!

Γκαμήλα: Η δρακόλιμνη της Τύμφης!

Βρίσκεται σε υψόμετρο 2.050 μ. στην Τύμφη, μεταξύ του ποταμού Αώου και του παραπόταμού του Βοϊδομάτη, σε προστατευόμενη περιοχή της Βόρειας Πίνδου. Έχει ελλειψοειδές σχήμα, έκταση περίπου 5 στρέμματα και βρίσκεται δίπλα στον γκρεμό, πάνω από τον ποταμό Αώο. Το τοπίο γύρω από την λίμνη είναι σπάνιας ομορφιάς, με καταπληκτική πανοραμική θέα των κορφών του βουνού.

Αν σας αρέσει η πεζοπορία, σας προτείνουμε να ξεκινήσετε από το Μικρό Πάπιγκο και να ακολουθήσετε το μονοπάτι που οδηγεί εκεί, σε μια διαδρομή διάρκειας 4 ωρών με τα πόδια. Το αυτοκίνητό σας δεν φτάνει ως εκεί, να είστε προετοιμασμένοι! Διαφορετικά, από το καταφύγιο στο διάσελο της Αστρακάς η λίμνη απέχει μία ώρα πεζοπορίας μόνο.

Διαβάστε ακόμα: Πεζοπορία στο Φαράγγι του Βίκου στα Ζαγοροχώρια!

Σύμφωνα με τους ντόπιους, ο μύθος της αντιμαχίας των δράκων εξηγεί το γεγονός πώς οι όχθες της Δρακόλιμνης του Σμόλικα έχουν άσπρο χρώμα με διάσπαρτες μαύρες πέτρες, ενώ οι όχθες της λίμνης της Τύμφης μαύρο χρώμα με διάσπαρτες άσπρες πέτρες. Δείτε το και θα σας μαγέψει!

Ο μύθος της Δρακόλιμνης στο Πάπιγκο!

Διαβάστε για τον καιρό εκεί:

Ο καιρός τους χειμερινούς μήνες στην περιοχή είναι πολύ άγριος και αν δεν ανήκετε στους έμπειρους πεζοπόρους θα είναι για εσάς μία άσχημη εμπειρία. Πάντα με τη βοήθεια των ειδικών και πάντα με όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προφύλαξή σας, επισκεφθείτε το μέρος αυτό καλύτερα το καλοκαίρι λόγω καιρικών συνθηκών, αλλά και για να απολαύσεις καλύτερα τη διαδρομή. Με τον ευνοϊκό καιρό, θα προλάβεις να ανέβεις και να κατέβεις στην Τύμφη αυθημερόν και θα ευχαριστηθείς το οδοιπορικό. Προσοχή, το μπάνιο στη λίμνη δεν επιτρέπεται! Ρώτησε περισσότερα και ενημερώσου σωστά!

Φαγητό στο Πάπιγκο; Διαβάστε εδώ τα καλύτερα μέρη!

Παρόμοια Άρθρα

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους λάτρεις του...

Προτεινόμενα

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...

Νηρηίδες Luxury Villas Hotel

Tο Νηρηίδες Luxury Villas Hotel αποτελεί ένα εξαιρετικό καταφύγιο...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram