Τι θα δεις στη Δημητσάνα: Τα ωραιότερα αξιοθέατα του χωριού

Δημητσάνα αξιοθέατα: Έφτασες στον προορισμό σου; Είσαι έτοιμος να κάνεις μία εξόρμηση στο χωριό και να γνωρίσεις το φιλόξενο κλίμα και τους ζεστούς ανθρώπους; Εκτός από τους κατοίκους της Δημητσάνας και τα παραδοσιακά ταβερνάκια, αφιέρωσε λίγο χρόνο να επισκεφθείς τα αξιοθέατα της περιοχής και να μαγευτείς από την ομορφιά τους. Συγκεντρώσαμε για εσένα τα best of της αμφιθεατρικά χτισμένης Δημητσάνας:

Απόκριες στο χωριό!

Στην Δημητσάνα διοργανώνονται αποκριάτικες εκδηλώσεις με την αναβίωση του εθίμου του Μακαρονά. Το Κάψιμο του Μακαρονά είναι ένα πολύ παλιό έθιμο που πραγματοποιείται την παραμονή της Καθαράς Δευτέρας στην κεντρική πλατεία του χωριού. Ο Δήμος προσφέρει δωρεάν στολές στους μαθητές και του δημότες, προκειμένου να συμμετάσχουν στο έθιμο.

Το έθιμο περιλαμβάνει παρέλαση καρναβαλιστών με τον “Μακαρονά”, να ηγείται της παρέλασης πάνω σε γάιδαρο. Μετά την παρέλαση, ο “Μακαρονάς” που είναι γεμάτος με Δημητσιάνικο μπαρούτι κρεμιέται και καίγεται. Ακολουθεί γλέντι με φαγητά και Δημοτική και Λαϊκή μουσική το οποίο συνεχίζει και την Καθαρά Δευτέρα.

Αν πετύχεις την Δημητσάνα τις απόκριες, πάρε μέρος στις εκδηλώσεις της και γίνε ένα με τους ντόπιους!

Φωτογραφία από τις απόκριες [Δημητσάνα]

Τι θα δεις στη Δημητσάνα: Τα ωραιότερα αξιοθέατα του χωριού

Αξιοθέατα στη Δημητσάνα: μουσείο υδροκίνησης

Το μουσείο υδροκίνησης στη Δημητσάνα: Πρόκειται για ένα υπαίθριο μουσείο, μοναδικό στα Βαλκάνια, που μας ταξιδεύει πίσω στην προβιομηχανική εποχή. Χτισμένο λίγο πιο χαμηλά από το κεφαλάρι του Άη Γιάννη, χρησιμοποιεί το νερό της πηγής για τη λειτουργία του. Με κινητήρια δύναμη το νερό γίνεται αναπαράσταση της λειτουργίας του νερόμυλου, της νεροτριβής, του βυρσοδεψίου, του μπαρουτόμυλου. Μπορείς να παρακολουθήσεις τη διαδικασία και να μάθεις τα πάντα για τη νεροτριβή!

Τι θα δεις στη Δημητσάνα: Τα ωραιότερα αξιοθέατα του χωριού

Λαογραφικό μουσείο: οργανώστε μία μονοήμερη εκδρομή!

Ένας μικρός χώρος με αρκετά εκθέματα που έχουν διασωθεί από παλιότερες εποχές. Εργαλεία καθημερινής χρήσης που μας δείχνουν πως ζούσαν οι άνθρωποι πριν την εξέλιξη της τεχνολογίας και των μέσων της. Χτισμένο στο χωριό Παναγιά, ένα μικρό και λίγο δυσπρόσιτο σημείο που θα σας αποζημιώσει όμως με την βουνίσια ομορφιά του. Κατάλληλη εκδρομή για παιδιά, δίνοντάς τους την ευκαιρία να μάθουν την ιστορία μας.  Όλα τα εκθέματα του μουσείου συγκεντρώθηκαν με την πάροδο πολλών ετών από τα σπίτια του χωριού.

Tip: Κάθε επισκέπτης που επιθυμεί να δει το μουσείο μπορεί να ζητήσει το κλειδί στην ταβέρνα!

Τι θα δεις στη Δημητσάνα: Τα ωραιότερα αξιοθέατα του χωριού

Παρόμοια Άρθρα

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους λάτρεις του...

Προτεινόμενα

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...

Νηρηίδες Luxury Villas Hotel

Tο Νηρηίδες Luxury Villas Hotel αποτελεί ένα εξαιρετικό καταφύγιο...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram