Διαμονή και παραλίες στην Κυπαρισσία

Κυπαρισσία παραλίες: Η Κυπαρισσία μπορεί να μην ανήκει στα Επτάνησα βρέχεται όμως κι αυτή από τα δροσερά γαλαζοπράσινα νερά του Ιονίου. Δεν είναι τυχαίο ότι ο κυπαρισσιακός κόλπος είναι ο τόπος που επιλέγουν να γεννήσουν τα αυγά τους οι χελώνες καρέτα-καρέτα. Αυτό από μόνο του μαρτυρά τις εκπληκτικές παραλίες αλλά και την ποιότητα των νερών του κόλπου.

Άι Λαγούδης

Ο Άι Λαγούδης είναι η παραλία που βρίσκεται ακριβώς κάτω από την πόλη της Κυπαρισσίας, βραβευμένη με Γαλάζια σημαία, τόσο για την ποιότητα των νερών και της ακτής της, όσο και για τις υπηρεσίες οργάνωσης και ασφάλειας που προσφέρει στους  λουόμενους. Ο Άι Λαγούδης είναι παραλία με άμμο, μήκους περίπου 600 μέτρων στην οποία σχηματίζονται και κάποιοι μικροί κολπίσκοι. Διαθέτει ξαπλώστρες και ομπρέλες και στο πάνω μέρος της θα βρείτε καφετέριες και εστιατόρια που λειτουργούν όλο το χρόνο.

Στον Άι Λαγούδη υπάρχει και ναυαγοσώστης, τουαλέτες και ντους αλλά και ράμπα για πρόσβαση στη θάλασσα των ανθρώπων με αναπηρία. Ο Άι Λαγούδης μαζεύει αρκετό κόσμο καθώς εξυπηρετεί κυρίως τους κατοίκους της Κυπαρισσίας και οικογένειες με μικρά παιδιά, χρειάζεται όμως προσοχή καθώς τα νερά εκεί βαθαίνουν απότομα. Εκεί θα συναντήσετε και αρκετούς τουρίστες από τις ξενοδοχειακές  μονάδες της πόλης. Η παραλία του Άι Λαγούδη είναι μια πολύ καλή λύση για κολύμπι κοντά στην πόλη. Στα βόρεια, σε απόσταση 3 χιλιομέτρων βρίσκεται η μεγάλη παραλία Καρτελάς και στα νότια σε απόσταση δύο χιλιομέτρων η Γιαννίτσαινα που είναι στρωμένη με άμμο και βότσαλο.#

Διαμονή και παραλίες στην Κυπαρισσία

Κυπαρισσία παραλίες: Φονέας

Φονέας, τα πρασινογάλαζα νερά στα οποία καθρεφτίζονται τα φουντωτά δέντρα που της προσφέρουν απλόχερα τη σκιά τους, τα μεγάλα λευκά βότσαλα και οι επιβλητικοί βράχοι στο πίσω μέρος της, δηλώνουν ότι πρόκειται για μία μοναδική παραλία.

Ό,τι ψάχνετε στην Πελοπόννησο

Αμμουδερή ή βοτσαλωτή; Εύκολα προσβάσιμη ή μακριά από τα πάντα, κι ας χρειαστεί να οδηγήσετε δύο ώρες από τον κοντινότερο οικισμό για να φτάσετε; Πλαισιωμένη από πευκοδάση, χωρίς ίχνος στεριάς στον ορίζοντα, με σχεδόν ακίνητα τιρκουάζ νερά, ή με λίγο κυματάκι για να έχει και λίγη δράση; Όπως και αν φαντάζεστε την παραλία των ονείρων σας, η Πελοπόννησος την έχει.

4 λόγοι για να επισκεφθείς την Κυπαρισσία

Κυπαρισσία παραλίες: Το ”καλό νερό”

Η παραλία βρίσκεται μπροστά από τον ομώνυμο οικισμό, 6 χιλιόμετρα βόρεια από την Κυπαρισσία. Πρόκειται για μια απέραντη παραλία με άμμο η οποία διαθέτει καντίνες, beach bars και παραθαλάσσιες ταβέρνες. Το Καλό Νερό φημίζεται άλλωστε για τις ψαροταβέρνες του που σερβίρουν φρέσκο ψάρι. Στην παραλία υπάρχει ακόμα γήπεδο beach volley, στο οποία φιλοξενούνται καλοκαιρινά πρωταθλήματα. Μπορείτε επίσης να ψαρέψετε, να κάνετε surfing και να εξερευνήσετε τον όμορφο βυθό της με μάσκα.

Η παραλία, όπως και ολόκληρος ο Κυπαρισσιακός κόλπος, αποτελεί την δεύτερη μετά τη Ζάκυνθο σημαντικότερη περιοχή ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας στη Μεσόγειο και είναι προστατευόμενη περιοχή . Κάθε χρόνο, λόγω της ζεστής της άμμου την επιλέγουν οι θαλάσσιες χελώνες για να σκάψουν τις φωλιές τους και να γεννήσουν τα αυγά τους.  Οι λουόμενοι θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί  για να μην καταστρέψουν τις φωλιές τους. Στην λειτουργεί και κέντρο ενημέρωσης για την Καρέττα-Καρέττα στο οποίο διοργανώνονται εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά, με ζωγραφική και άλλες δραστηριότητες.

Διαμονή και παραλίες στην Κυπαρισσία

Παρόμοια Άρθρα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ στη Μαραθούπολη!" Η...

Προτεινόμενα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ...

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram