Δεν υπάρχει μόνο το σκι: 2 χειμερινά σπορ στην Ελλάδα για να δοκιμάσεις φέτος

Αν νομίζεις ότι Ελλάδα και χειμερινά σπορ δεν έχουν καμία σχέση ή αν είσαι ένας από αυτούς που πιστεύουν ότι στη χώρα μας υπάρχουν σύλλογοι μόνο για μπάσκετ και ποδόσφαιρο, ήρθε η ώρα να σου αλλάξουμε γνώμη. Στην Ελλάδα μπορείς να βρεις πολλά…παραθυράκια για χειμερινά σπορ και φυσικά δεν μιλάμε μόνο για το σκι, που είναι αρκετά διαδεδομένο πλέον και το συναντάς στα διάσπαρτα χιονοδρομικά της χώρας μας με πανέμορφα λευκά τοπία, δραστηριότητες και χώρο για χαλάρωση.

Rafting

Το ξέρουμε ότι σου ακούγεται περίεργο κι όμως μπορείς να κάνεις Rafting στη χώρα μας και μάλιστα υπάρχουν παραπάνω από ένα μέρος που προσφέρονται για αυτό το σπορ. Αχελώος, Λούσειος, Αλφειός, Αλιάκμονας, Βοϊδομάτης, Άραχθος, Ταυρωπός, Ερύμανθος, είναι μερικοί από του ποταμούς που θα επιλέξεις αναλόγως με το πόσο έμπειρος ή αρχάριος είσαι. Φυσικά, υπάρχουν ειδικοί σύλλογοι για αυτό και σε ενημερώνουν πλήρως για τις διαδρομές, τον εξοπλισμό, τους ποταμούς και σίγουρα θα χρειαστείς μαζί σου και έναν έμπειρο εκπαιδευτή. Είτε είναι πρώτη σου φορά είτε όχι, το άθλημα αυτό είναι ωραίο με παρέα και θα σου ανεβάσει την αδρεναλίνη στα ύψη. Μην ξεχνάς βέβαια ότι εκτός από πολύ διασκεδαστικό είναι και κουραστικό και πως αν δεν υπάρχει η σωστή καθοδήγηση μπορεί να γίνει και επικίνδυνο.

Δεν υπάρχει μόνο το σκι: 2 χειμερινά σπορ στην Ελλάδα για να δοκιμάσεις φέτος

Curling

Όλα τα σπορ του παγοδρομίου, έχουν τη δική τους γοητεία. Πατινάζ, χόκει, είναι μερικά από αυτά που τα βλέπουμε και στην τηλεόραση και τα θαυμάζουμε από μακριά. Έχεις όμως σκεφτεί πόσο συναρπαστικό θα ήταν ένα ομαδικό άθλημα πάνω στον πάγο που όλα γίνονται μέσα στην πίστα του παγοδρομίου; Αν θες να ζήσεις μια εμπειρία που θα την περιγράφεις αύριο στα παιδιά σου, δοκίμασε το Curling. Φυσικά, δεν μπορείς απλά να δοκιμάσεις μόνος σου, αλλά πρέπει να ανήκεις σε έναν από τους συγκεκριμένους συλλόγους γιατί απαιτείται μεγάλη προσοχή, εξοπλισμός και διάφορα άλλα που πρέπει να γνωρίζεις πριν ξεκινήσεις.

Μπορείς να ενημερωθείς αναλυτικά από έναν τέτοιο σύλλογο, να εγγραφείς ή να παρακολουθήσεις ή να λάβεις δοκιμαστικά μαθήματα. Το σίγουρο πάντως είναι ότι χρειάζονται παραπάνω από μια απλή επίσκεψη σε παγοδρόμιο, αλλά αξίζει τον κόπο αν σε ενδιαφέρει πραγματικά.

Δεν υπάρχει μόνο το σκι: 2 χειμερινά σπορ στην Ελλάδα για να δοκιμάσεις φέτος

Παρόμοια Άρθρα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ στη Μαραθούπολη!" Η...

Προτεινόμενα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ...

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram