Χριστούγεννα στα μαγευτικά Ζαγοροχώρια

Χριστούγεννα στα Ζαγοροχώρια: Τα χωριά στο Ζαγόρι είναι πανέμορφα και γραφικά όλες τις εποχές του χρόνου, πόσο μάλλον τα Χριστούγεννα! Κατά την περίοδο των γιορτών, το κλίμα των Χριστουγέννων τα κάνει όλα ομορφότερα και μαγικά. Άλλωστε η εποχή αυτή δεν είναι μόνο για τα μικρά παιδιά. Γίνετε κι εσείς για λίγο παιδιά και αφήστε το πνεύμα των Χριστουγέννων να σας παρασύρει γνωρίζοντας το εκπληκτικό Ζαγόρι!

Το χιονισμένο τοπίο!

Χτισμένα διάσπαρτα στους πρόποδες της Πίνδου και σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από τα Ιωάννινα, αξίζει να επισκεφθείτε και να ανακαλύψετε τα Ζαγοροχώρια, ένα προς ένα! Τους Φθινοπωρινούς μήνες θα έχετε την ευκαιρία να ασκήσετε πλήθος δραστηριοτήτων στη φύση, ενώ αν τα επιλέξετε για το Χειμώνα, το χιονισμένο τοπίο θα σας μαγέψει. Μυστηριώδη σπήλαια και ιαματικές πηγές, γαλήνιες λίμνες και επιβλητικά βουνά, ορμητικά ποτάμια και γραφικά, πέτρινα χωριά είναι λίγα μόνο από αυτά που μπορείτε να δείτε, να θαυμάσετε και να ανακαλύψετε. Το χειμώνα εδώ όλα είναι ωραιότερα!

Χριστούγεννα στα μαγευτικά Ζαγοροχώρια

Ζαγοροχώρια: Χριστούγεννα σαν παραμύθι στο Πάπιγκο!

Το πασπαλισμένο με χρυσόσκονη Δυτικό Ζαγόρι: το Μικρό και το Μεγάλο Πάπιγκο, η Αρίστη και ο Βίκος, με την συγκλονιστική του θέα στην χαράδρα και την εμπειρία της πεζοπορίας στο μαγευτικό φαράγγι του Βίκου.  Η πανέμορφη Βωβούσα στις όχθες του Αώου, τα γραφικά χωριά της κοιλάδας του Βάρδα με τους νερόμυλους, ο Καστανώνας και η Ιτέα με τα τοξωτά γεφύρια. Αυτά και άλλα πολλά θα βρείτε στο πανέμορφο Ζαγόρι αυτό το τριήμερο των γιορτών. Στο Πάπιγκο δεν υπάρχουν ιδιαίτερα πολλά έθιμα των Χριστουγέννων, καθώς κάθε μέρα εδώ είναι γιορτή και ευκαιρία για χορό, κρασί και καλό φαγητό. Ζαγορίσιες πίτες, ψητά κρέατα και απαράμιλη θέα τις χιονισμένες λίμνες.

Εδώ θα βρεις Τα σημαντικότερα αξιοθέατα στα Ζαγοροχώρια !

Χριστούγεννα στα μαγευτικά Ζαγοροχώρια

Τι άλλο πρέπει να κάνετε στα Ζαγοροχώρια τα Χριστούγεννα!

Γίνετε ένα με τους ντόπιους! Αρπάξτε την ευκαιρία να ζήσετε αυτή τη μαγική εποχή του χρόνου για λίγο δίπλα τους. Καθίστε μαζί τους στα καφενεία του χωριού, μιλήστε για τους μύθους και τους θρύλους της περιοχής και γνωρίστε τα ήθη και τα έθιμα. Αν έχετε μικρά παιδιά, σίγουρα θα μαγευτούν από τις αφηγήσεις τους. Δοκιμάστε όσες περισσότερες παραδοσιακές πίτες μπορείτε, καθώς είναι τοπικό παραδοσιακό έδεσμά τους. Τέλος, επισκεφθείτε την διατηρητέα εκκλησία των Ταξιαρχών και το εκκλησάκι του Αγίου Χριστόφορου.

Δείτε ακόμη: Πού να φάω στα Ζαγοροχώρια;

Παρόμοια Άρθρα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ στη Μαραθούπολη!" Η...

Προτεινόμενα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ...

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram