Χιονοδρομικό στο Μέτσοβο με παιχνίδια για όλη την οικογένεια

Μέτσοβο χιονοδρομικό: Αν είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεστε το στολίδι των Ιωαννίνων, μην παραλείψετε να κάνετε μία βόλτα στο χιονοδρομικό κέντρο. Στο Μέτσοβο θα βρεις τα ωραιότερα αξιοθέατα, παραδοσιακούς οικισμούς αλλά και Μετσοβίτικες γεύσεις! Δες εδώ τα tips μας για παιχνίδια στο χιόνι για όλους.

Μέτσοβο Χιονοδρομικό: Εκδρομή στο χιόνι!

Το χιονοδρομικό κέντρο Προφήτης Ηλίας: Το Χιονοδρομικό Κέντρο Προφήτης Ηλίας ή Πολιτσιές, όπως είναι ευρύτερα γνωστό, βρίσκεται στο οροπέδιο Πολιτσιές του όρους Μαυροβούνι, δίπλα στο εξωκλήσι του Προφήτη Ηλία. Το κέντρο διαθέτει συνολικά πέντε πίστες κατάβασης και μια δρόμου αντοχής. Μία μοναδική εμπειρία σας περιμένει στο Μέτσοβο Ιωαννίνων!

Μέτσοβο: Εδώ θα γνωρίσετε τη βουνίσια γοητεία

Για όλες τις εποχές του χρόνου

Μέχρι το 2005 το Χιονοδρομικό Κέντρο λειτουργούσε αποκλειστικά κατά τη χειμερινή περίοδο. Από το Νοέμβριο του 2005 όμως, μετατράπηκε σε  πάρκο το οποίο είναι σε θέση να λειτουργεί καθ’ όλη την διάρκεια του έτους. Σ’ αυτό συνέβαλε η εγκατάσταση συνθετικού τάπητα στην πίστα Πολιτσώρα 1, μήκους 300 μ. και πλάτους 12 μ. και η δημιουργία πίστας χιονοτσουληθρών με μήκος 72 μ., που αποτελείται από δύο στροφές. Η κατάβαση με τη σαμπρέλα στην πίστα αυτή είναι μια απίστευτη εμπειρία που αξίζει να δοκιμάσετε.

Φαλακρό: Η ωραιότερη θέα της Δράμας

Χιονοδρομικό Κέντρο Μετσόβου: Τουριστικές υποδομές

Στο Μέτσοβο (σε απόσταση 4 χμ.) υπάρχουν πλήθος ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενων δωματίων, καθώς, και εστιατόρια, παραδοσιακές ταβέρνες και διάφορες άλλες υπηρεσίες διασκέδασης. Για φαγητό στο Μέτσοβο, δείτε εδώ τον οδηγό μας.

Πληροφορίες

Το Καρακόλι (Υψόμετρο 1340-1520μ.), βρίσκεται 1.5 χλμ. από το Μέτσοβο. Διαθέτει ένα μονοθέσιο αναβατήρα μήκους 800 μέτρων που εξυπηρετεί 2 πίστες, η μία έχει μήκος 900 μέτρα (εύκολη) και η άλλη 1.100 μέτρα (πολύ εύκολη).  Ο Ζυγός – Ανήλιο (Υψόμετρα 1680-1850μ.), διαθέτει ένα εναέριο διθέσιο αναβατήρα 700 μέτρων, δύο συρόμενα και 2 baby lifts. Η πιστα δρόμου αντοχής είναι 5 εως 10 χλμ. μήκους. Ακόμη κι αν είναι η πρώτη σας φορά, εδώ θα βρείτε ειδικούς για να βοηθήσουν εσάς και την παρέα σας στα πρώτα σας βήματα στα σπορ χιονιού!

Χιονοδρομικό στο Μέτσοβο με παιχνίδια για όλη την οικογένεια

Μέτσοβο χιονοδρομικό: Το λευκό χειμερινό τοπίο

Το υψόμετρο του κέντρου κυμαίνεται από τα 1360 μέτρα μέχρι τα 1620. Έχει δύο συρόμενους αναβατήρες με μήκος 700 και 550 μέτρα αντίστοιχα κι ένα baby lift 150 μέτρων. Διαθέτει Σαλέ με εστιατόριο και καφέ, σχολές σκι, καταστήματα ενοικίασης σκι. Σχολές που θα σας βοηθήσουν στα πρώτα σας βήματα και θα κρατήσουν τα μικρά παιδιά ασφαλή και ενημερωμένα για τους κινδύνους στο χιόνι. Πάντα με ασφάλεια και με τη βοήθεια των ειδικών, θα ζήσετε μια μαγική εμπειρία για όλους!

Παρόμοια Άρθρα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ στη Μαραθούπολη!" Η...

Προτεινόμενα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ...

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram