Χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού: Το μεγαλύτερο της Ελλάδας

Χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού: Σε μία από τις εκδρομές σου στην Αράχωβα, αποκλείεται να μην επισκεφθείς το κέντρο αυτό, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο οργανωμένα στην Ελλάδα! Πανέμορφο, ασφαλές, με εύκολη πρόσβαση και καταπληκτική θέα. Αφού δεις τα ομορφότερα αξιοθέατα στην Αράχωβα, μην χάσεις το highight της περιοχής! Γνώρισε κι εσύ το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού:

Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού

Ο Παρνασσός είναι το μεγαλύτερο χιονοδρομικό κέντρο της χώρας και συγκεντρώνει τον μεγαλύτερο αριθμό σκιέρ. Λειτούργησε για πρώτη φορά το 1976 και από τότε άλλαξε κυριολεκτικά την οικονομική και κοινωνική μορφή της γύρω περιοχής. Η Αράχωβα έκτοτε γνώρισε μεγάλη ανάπτυξη και τουρίστες κάθε χρόνο έρχονται εδώ αποκλειστικά για αυτό. Η Αράχωβα, οι Δελφοί, η Αγόριανη, ο Πολύδροσος, η Ιτέα και γενικά οι περιοχές που εφάπτονται του ορεινού όγκου του Παρνασσού απέκτησαν μεγάλη οικονομική αξία και το βουνό δέχεται καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα δεκάδες χιλιάδες επισκεπτών.

Ελάτε για σκι στο χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων

Βασικές πληροφορίες:

Το Χ.Κ. Παρνασσού βρίσκεται σε υψόμετρο 1.600-2.250 μέτρα, στις τοποθεσίες Κελάρια και Φτερόλακκα. Το Κέντρο διαθέτει 23 πίστες, 7 χιονοδρομικές διαδρομές, 7 μονοπάτια και τέσσερις μίνι πίστες αρχαρίων όλων συνολικού μήκους περίπου 34 χιλιομέτρων. Οι πίστες είναι για όλους, για αρχαρίους, μέσους και καλούς χιονοδρόμους. Για τους λάτρεις της περιπέτειας, υπάρχουν 12 εκτός πίστας “μαύρες” διαδρομές, δηλαδή εξαιρετικά δύσκολες. Ακόμη κι αν δεν είστε έμπειρος μπορείτε εδώ να δοκιμάσετε την εμπειρία του σκι στο χιόνι. Αν έχετε μικρά παιδιά, το μέρος είναι κατάλληλο και αν δεν θέλετε να ασχοληθείτε καθόλου με το σπορ, θα χαλαρώσετε στο rest room και θα απολαύσετε τον καφέ σας!

Το ιστορικό Μικρό Χωριό στο Καρπενήσι

Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού: Κάντε σκι με θέα τη θάλασσα

Μοναδική εμπειρία το να κάνεις σκι στο χιόνι και να έχεις θέα τη θάλασσα! Ζήσε την κι εσύ στον Παρνασσό: Σε πολλά σημεία του χιονοδρομικού πεδίου υπάρχει οπτική επαφή με τον Κορινθιακό, αλλά και τον Ευβοϊκό κόλπο. Η δυνατότητα της χιονοδρομίας με θέα τις ελληνικές θάλασσες, εκτινάσσει την εμπειρία στα ύψη. Πέρα από τη χιονοδρομία εντός των ορίων του Χιονοδρομικού, ο Παρνασσός ενδείκνυται ιδιαίτερα και για ορειβατικό σκι και άλλες δραστηριότητες. Φημισμένες διαδρομές όπως η κατάβαση της χαράδρας της Βελίτσας, η ανάβαση στον Τσάρκο και στη Λιάκουρα και άλλες που θα σας συστήσουν οι ειδικοί του κέντρου.

Χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού: Το μεγαλύτερο της Ελλάδας

Δείτε εδώ: Περισσότερα αξιοθέατα στην Αράχωβα !

Παρόμοια Άρθρα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ στη Μαραθούπολη!" Η...

Προτεινόμενα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ...

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram