Χειμερινοί προορισμοί: Ελατοχώρι Πιερίας

Ελατοχώρι: Στα Πιέρια Όρη, στη σκιά του Ολύμπου, βρίσκεται το Ελατοχώρι, ένα όμορφο χωριό χτισμένο σε υψόμετρο 800 μέτρων. Το Ελατοχώρι αποτελεί έναν από τους τρεις οικισμούς του Δήμου Πιερίων. Οι άλλοι δύο είναι η Ρητίνη και η Βρία. Ο Δήμος Πιερίων είναι ο ορεινότερος δήμος του νομού Πιερίας. Το χιονοδρομικό κέντρο στο Ελατοχώρι είναι αναμφίβολα ο νούμερο ένα προορισμός εδώ, αλλά όλο το χωριό θα σας συναρπάσει!

Χειμερινοί προορισμοί: Ελατοχώρι Πιερίας

Ελατοχώρι: Μετά τον Όλυμπο, τι;

Τα Πιέρια Όρη αποτελούν συνέχεια του Ολύμπου προς τα βορειοδυτικά. Είναι ένα βουνό με πολλά ορεινά καταφύγια, πλούσια βλάστηση και άγρια πανίδα. Το Ελατοχώρι αποτελείται από δύο οικισμούς, τον παλιό και το νέο. Στις 27 Ιανουαρίου του 1944 οι Γερμανοί κατέστρεψαν τον παλιό οικισμό. Η πρώτη ονομασία του χωριού ήταν Σκουτέρνα, επειδή στην περιοχή κατασκευάζονταν πολλά σκουτιά, δηλαδή χοντρά μάλλινα υφάσματα. Το νέο Ελατοχώρι βρίσκεται δίπλα στον παραδοσιακό οικισμό.

Χειμερινοί προορισμοί: Ελατοχώρι Πιερίας

Παιχνίδια στο χιόνι!

Το Χ.Κ. Ελατοχωρίου βρίσκεται σε υψόμετρο 1450μ και απέχει 8 χλμ. απο το χωριό του Ελατοχωρίου, 105 χλμ. από την Θεσσαλονίκη και 120 χλμ. από την Λάρισα. Διαθέτει 5 αναβατήρες και 10 πίστες πράσινου έως μαύρου χρώματος, σύγχρονο σαλέ με εστιατόριο και καφέ – μπάρ, ιατρείο, σχολές σκι, ενοικίαση σκι και parking.
Λειτουργεί καθημερινά, Σαβ/κα και αργίες.

Χειμερινοί προορισμοί: Ελατοχώρι Πιερίας

Γνωρίστε το Ελατοχώρι

Στην πλακόστρωτη πλατεία του Νέου οικισμού δεσπόζει η εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, ενώ ολόγυρα είναι διασκορπισμένα γραφικά καφενεδάκια, ταβέρνες, το Δημοτικό Σχολείο και το Μεγάλο κτίριο του Πνευματικού Κέντρου, με το Λαογραφικό Μουσείο. Εκεί ο επισκέπτης μπορεί να βρει αντικείμενα από την καθημερινή ζωή, τις δραστηριότητες και τις συνήθειες των κατοίκων του χωριού.

Η άγρια ορεινή ομορφιά, η υπέροχη θέα στον Όλυμπο, τα κατάφυτα δάση, η μοναδική  γραφικότητα του οικισμού και το χιονοδρομικό κέντρο, καθιστούν την περιοχή ιδανική για χειμερινές αποδράσεις. Η εγγύτητα στα μεγάλα αστικά κέντρα, και το γεγονός ότι συνδυάζει αρμονικά βουνό και θάλασσα, καθώς απέχει ελάχιστα από τις υπέροχες παραλίες της Κατερίνης, έχουν συντελέσει στη μεγάλη τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Χειμερινοί προορισμοί: Ελατοχώρι Πιερίας Χειμερινοί προορισμοί: Ελατοχώρι Πιερίας

Παρόμοια Άρθρα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ στη Μαραθούπολη!" Η...

Προτεινόμενα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ...

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram