Οι καλύτερες διακοπές της ζωής σου στο Διδυμότειχο

Χειμερινοί προορισμοί στη Βόρεια Ελλάδα: Δεν υπάρχει ταξιδιώτης που να μην μαγευτεί με την Ελλάδα μας! Σήμερα θα κάνουμε ένα αφιέρωμα στο Βόρειο τμήμα της και στις ομορφιές του. Οι top προορισμοί για απόδραση που θα σας αφήσουν με ανοικτό το στόμα.

Ξάνθη: Η αρχόντισσα της Θράκης!

Μία πόλη μαγική για όλες τις εποχές του χρόνου. Ιδιαίτερα το χειμώνα που το τοπίο είναι χιονισμένο, είναι η ιδανική επιλογή για τριήμερο. Το καρναβάλι της Ξάνθης είναι το μεγαλύτερο στη Βόρεια Ελλάδα και συγκεντρώνει το ενδιαφέρον πολύ κόσμου, από όλες τις μεριές της χώρας. Στην παλιά πόλη θα βρείτε νέα αλλά και παλιότερα κτίρια που έχουν αναδομηθεί. Ο οικισμός έχει διατηρήσει τα παραδοσιακά κτίσματα και σου δίνει την εντύπωση πως βρίσκεσαι σε μία άλλη εποχή, έστω και για λίγο. Το ”στολίδι της Θράκης” συνδέει τη Μαύρη Θάλασσα με το Αιγαίο μας και δεν αφήνει αδιάφορο κανέναν επισκέπτη. Οργανώστε την εκδρομή σας εκεί, δείτε το πλατεία με το ρολόι στη Νέα Πόλη και πάρτε μία γεύση από την βόρεια πλευρά της χώρας μας.

Οι καλύτερες διακοπές της ζωής σου στο Διδυμότειχο

Χειμερινοί προορισμοί Βόρεια Ελλάδα: Καστοριά!

Η λίμνη της Καστοριάς είναι γνωστή σε όλους μας. Πόσοι όμως από εμάς την έχουμε δει χιονισμένη; Μία βόλτα στην παγωμένη λίμνη κατά τους χειμερινούς μήνες θα σας χαρίσει αυτό που θέλατε από τις διακοπές σας. Επισκεφθείτε την αρχόντισσα της Μακεδονίας τα Χριστούγεννα και αναβιώστε τα έθιμά της. Εναλλακτικά, μπορείτε να αφιερώσετε ένα οποιοδήποτε Σαββατοκύριακο στον πανέμορφο αυτόν τόπο. Οι κάτοικοι νιώθουν ευλογημένοι και όχι αδίκως.

Η πόλη της Καστοριάς απέχει δύο ώρες από την Θεσσαλονίκη. Φημίζεται για τις γούνες της και όχι μόνο! Μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα στη φύση, όπως τον μικρό γύρο της λίμνης. Έτσι αποκτάς σφαιρική εικόνα της πόλης αλλά και της ομορφιάς της. Ακόμη, επισκεφθείτε το Σπήλαιο του Δράκου με τις υπόγειες λίμνες και περιηγηθείτε στις γειτονιές και τις γραφικές γωνιές της. Ο χειμώνας της πάει!

Οι καλύτερες διακοπές της ζωής σου στο Διδυμότειχο

Χειμερινοί προορισμοί στη βόρεια Ελλάδα: Γνωρίστε την Κερκίνη!

Η πιο ατμοσφαιρική λίμνη της Ελλάδας μας! Πόσο τυχεροί αλήθεια είμαστε που η χώρα που ζούμε δεν σταματά να μας εκπλήσσει; Στην Κερκίνη θα βρεις εκτός από μπόλικη ομίχλη… και ένα μοναδικό τοπίο. Ενναλακτικός τουρισμός για τις χειμερινές σου διακοπές, καθώς μιλάμε για έναν προορισμό διαφορετικό από τους άλλους. Άρωμα Ελλάδας, γεύσεις παραδοσιακές και φυσιολατρικές δραστηριότητες. Σήμα κατατεθέν το… αγριοβούβαλο. Καλά ακούσατε! Στον τόπο αυτόν θα βρείτε το φαγητό αυτό μαγειρεμένο με όλους τους πιθανούς τρόπους. Η τοπική κουζίνα της Κερκίνης είναι ο παράδεισος των καλοφαγάδων και των κυνηγών που ξέρουν να ξεχωρίζουν το φρέσκο κρεάς.

Οι καλύτερες διακοπές της ζωής σου στο Διδυμότειχο

Ταξίδι στα Ζαγοροχώρια που θα σε συναρπάσει!

Το Ζαγόρι είναι μία περιοχή στην οροσειρά της Πίνδου. Ανήκει στο βόρειο τμήμα της χώρας μας στην περιφέρεια της Ηπείρου. Δικαίως ο κορυφαίος των χειμερινών εξορμήσεων είναι τα Ζαγοροχώρια, λόγω της τοποθεσίας αλλά και της θέας τους. Τα Ζαγοροχώρια αποτελούνται από 46 χωριά, αρκετά κοντά στα Ιωάννινα. Το highlight τους είναι ο εθνικός Δρυμός Βίκου Αώου. Η μοναδική και άγρια ομορφιά τους σε κερδίζει αμέσως. Απόκρυμνα βουνά, χαράδρες, βουνά και πηγές. Ακόμη ένα σημαντικό αξιοθέαυτο της περιοχής είναι οι Πύργοι, βραχώδεις σχηματισμοί που αξίζει να επισκεφθείτε. Ο ψηλότερος ”Πύργος” φτάνει σε ύψος 1788 μέτρων.

Οι καλύτερες διακοπές της ζωής σου στο Διδυμότειχο

Παρόμοια Άρθρα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ στη Μαραθούπολη!" Η...

Προτεινόμενα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ...

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram