3 μοναδικά αξιοθέατα στο Τσεπέλοβο που δεν πρέπει να χάσεις

Τσεπέλοβο αξιοθέατα: Το Τσεπέλοβο είναι το μεγαλύτερο και γνωστότερο χωριό στα Ζαγοροχώρια. Ένας πολύ όμορφος τόπος με φυσική ομορφιά και πολλά πράγματα για να ασχοληθείς όλες τις εποχές του χρόνου. Αν και τείνει να είναι χειμερινός προορισμός πλέον, οι τουρίστες αγαπούν τον τόπο και τους ντόπιους λόγω της φιλόξενης συμπεριφοράς τους και των υπηρεσιών που προσφέρουν.

Θαυμάστε την πινακοθήκη!

Η Δημοτική Πινακοθήκη Τσεπέλοβου λειτουργεί από το 2011. Ο Πέτρος Παπαβασιλείου, που γεννήθηκε στην Αθήνα, αλλά ζει και εργάζεται στο Μιλάνο, δώρισε τα έργα του στο Τσεπέλοβο, που είναι ο τόπος καταγωγής της οικογένειάς του. Στην αυλή βρίσκεται το ταφικό μνημείο του ποιητή Ιωάννη Βηλαρά ο οποίος τελείωσε τη ζωή του στο Τσεπέλοβο το 1923. Η Πινακοθήκη είναι πραγματικά ένα αριστούργημα που κοσμεί το ιστορικό χωριό και προσφέρει δέος στους επισκέπτες.

3 μοναδικά αξιοθέατα στο Τσεπέλοβο που δεν πρέπει να χάσεις

Τσεπέλοβο αξιοθέατα: Το μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής

Αν ψάχνετε μία ευκαιρία να έρθετε κοντά στο Θεό και να προσευχηθείτε στην ησυχία και γαλήνη, βρίσκεστε στο κατάλληλο μέρος. Όμως, ακόμη και αν δεν θέλετε να προσκυνήσετε, ελάτε στο μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής να θαυμάσετε την εκπληκτική τοποθεσία και θέα του στο Μονοδένδρι.

Περνώντας από την κεντρική πλατεία του χωριού Μονοδένδρι θα σας οδηγήσει ένα πέτρινο δρομάκι συνεχίζοντας συνεχώς ευθεία στην καρδιά της χαράδρας του Βίκου, όπου κείτεται το πέτρινο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής. Θα νιώσετε σίγουρα δέος και γαλήνη με αυτό που θα αντικρύσετε! Tip: Αφήστε το αυτοκίνητό σας λίγο έξω από το χωριό.

3 μοναδικά αξιοθέατα στο Τσεπέλοβο που δεν πρέπει να χάσεις

Το φαράγγι του Βίκου:

Με µήκος 12 χλµ. –ξεκινά από τον Βίκο και καταλήγει στο χωριό των Κήπων– κατέχει ρεκόρ Guinness, καθώς πρόκειται για το βαθύτερο παγκοσµίως! Μαζί µε τον ποταµό Βοϊδοµάτη συνιστά τον πυρήνα του Εθνικού Δρυµού Βίκου-Αώου. Η διάσχισή του διαρκεί 5 ώρες και το τοπίο γύρω σας θα σας συναρπάσει. Το οδοιπορικό στο Φαράγγι είναι must για την εκδρομή σας! Ένα φανταστικό δημιούργημα της φύσης που δεν έχει επέμβει ανθρώπινο χέρι και που σου κόβει την ανάσα. Η διαδρομή φανταστική και η θέα μεγαλειώδης.

3 μοναδικά αξιοθέατα στο Τσεπέλοβο που δεν πρέπει να χάσεις

Τσεπέλοβο: Πού να φάω; Δείτε τις προτάσεις μας ΕΔΩ!

Παρόμοια Άρθρα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ στη Μαραθούπολη!" Η...

Προτεινόμενα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ...

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram