Αξιοθέατα και μνημεία στις Σέρρες που πρέπει να δεις

Σέρρες αξιοθέατα: Μπορεί η Λίμνη Κερκίνη και τα Άνω Πορόια να είναι το βαρύ πυροβολικό του νομού Σερρών, όμως τόσο η πολύ ζωντανή πόλη όσο και η λιγότερο γνωστή ανατολική και βόρεια πλευρά του κρύβει πανέμορφες εκπλήξεις για τους λάτρες των on the road και των ανακαλύψεων.

Σέρρες αξιοθέατα: Δείτε την πόλη

Καρδιά της πόλης η πλατεία Ελευθερίας με το Μεζεστένι στο κέντρο (την παλιά σκεπαστή οθωμανική αγορά που στεγάζει σήμερα το Αρχαιολογικό Μουσείο) και αφετηρία για μια σειρά συνδεόμενους πεζόδρομους όπου γίνεται όλο το ημερήσιο και κυρίως νυχτερινό παιχνίδι με καλοβαλμένα all day café bar δίπλα -δίπλα σε σουβλατζίδικα, νεαρόκοσμο, φοιτητόκοσμο, κόσμο της αγοράς και Σερραίους με καλή διάθεση για ζωή και ευγένεια.

Οι καλύτερες διακοπές στις Σέρρες!

Το γνωστότερο Τζαμί

Το αποκατεστημένο Ζινζιρλί Τζαμί με το μολυβένιο τρούλο (Βουρλών & Ανατολικής Θράκης) Έργο εξαιρετικής αισθητικής της περίφημης σχολής του οθωμανού αρχιτέκτονα Μιμάρ Σινάν και γνωστό ως το «Το τζαμί των αλύσεων» (15ος αρχές 16ου αιώνα) επαναλειτούργησε τον περασμένο Νοέμβριο φιλοξενώντας την έκθεση «Σέρρες 1913 – Πυρίκαυστη πόλη» στα πλαίσια του εορτασμού για 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης των Σερρών από τους Βούλγαρους. Το Μάρτιο θα φιλοξενήσει την περιοδική έκθεση «Αρχιτεκτονική της μεσαιωνικής Σερβίας στα Βαλκάνια» και μουσικές εκδηλώσεις.

Sofa: Το καλύτερο στέκι για διασκέδαση!

Κομψός χώρος με πολυσυλλεκτικό μενού και καλοφτιαγμένα πιάτα, μεγάλη ζωντανή μπαριέρα στο ισόγειο και ψαγμένα κοκτέιλς, βιβλιοθήκη και πιο ήσυχα σενάρια στον όροφο, επαγγελματική εξυπηρέτηση και συνεχείς αναζητήσεις.

Σέρρες αξιοθέατα: Αυτοκινητοδρόμιο για τους τολμηρούς!

Πρόκειται για τη μοναδική αγωνιστική πίστα στη χώρα που πληροί τις κατασκευαστικές προδιαγραφές της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μοτοσικλέτας! Καταλαμβάνει μία έκταση 1.000 στρεμμάτων και απέχει μόλις 10 λεπτά από το κέντρο της πόλης. Το Αυτοκινητοδρόμιο έχει διοργανώσει πληθώρα αγώνων. Μάλιστα, διαθέτει πίστα 3.183 μ. η οποία έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει μέχρι και αγώνες Formula 3. Επιβιβάσου στο αυτοκίνητό σου και πάτησε τέρμα το γκάζι.

Αξιοθέατα και μνημεία στις Σέρρες που πρέπει να δεις

Άνω Πορόια: Με θέα τη λίμνη

Φωλιασμένο στους πρόποδες του όρους Μπέλες, σε υψόμετρο 385 μ., και με θέα στη λίμνη Κερκίνη, το γραφικό χωριό αποτελεί το «καμάρι» του νομού Σερρών. Το highlight στα Άνω Πορόια είναι η ιππασία! Περιπλανηθείτε ανάμεσα σε οξιές και αιωνόβια πλατάνια, περάστε πάνω από ρυάκια και μαγευτείτε από τις ομορφιές της φύσης. Διανυκτερεύστε σε έναν από τους παραδοσιακούς ξενώνες του χωριού και μυηθείτε στον κόσμο της αυθεντικής φιλοξενίας!

Πηγές και ιαματικά νερά: Σέρρες αξιοθέατα

Στο νομό Σερρών, τρεις φυσικές ιαματικές υδροθεραπευτικές πηγές (Σιδηροκάστρου, Αγκίστρου, Θερμών Νιγρίτας) φημίζονται για τα ευεργετικά ύδατά τους, που ανακουφίζουν από σωματικά και πνευματικά άλγη. Ανακαλύψτε τις θεραπευτικές ιδιότητες της λουτροθεραπείας και της ποσιθεραπείας (πόση νερού) σε νερά που αγγίζουν τη θερμοκρασία των 40οC.

Οι καλύτερες διακοπές στις Σέρρες!

Παρόμοια Άρθρα

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους λάτρεις του...

Προτεινόμενα

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...

Νηρηίδες Luxury Villas Hotel

Tο Νηρηίδες Luxury Villas Hotel αποτελεί ένα εξαιρετικό καταφύγιο...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram