4 αξιοθέατα για να δεις στην Καρδίτσα

Καρδίτσα αξιοθέατα: Η Καρδίτσα είναι πόλη της Θεσσαλίας με 38.554 κατοίκους και ανήκει στο γεωγραφικό διαμέρισμα της Θεσσαλίας. Παρακάτω μπορείτε να βρείτε 5 αξιοθέατα που διαλέξαμε τα οποία μπορείτε να επισκεφθείτε την επόμενη φορά που θα βρεθείτε στην Καρδίτσα.

Καρδίτσα αξιοθέατα: Δείτε τα σημαντικότερα

Λίμνη Πλαστήρα

Η λίμνη Πλαστήρα βρίσκεται 25 χιλιόμετρα δυτικά της Καρδίτσας σε ένα μαγευτικό περιβάλλον σε υψόμετρο 1100 μέτρων και αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους προορισμούς εναλλακτικού τουρισμού στην Ελλάδα. Πρόκειται για μία τεχνητή λίμνη που δημιουργήθηκε το 1959, ενώ το όνομα της οφείλεται στον στρατιωτικό και πολιτικό Νικόλαο Πλαστήρα, του οποίο ιδέα αποτέλεσε η δημιουργία της λίμνης. Παρ’ ότι είναι τεχνητή, η λίμνη σιγά σιγά έχει αναπτύξει το δικό της οικοσύστημα, με δεκάδες είδη ψαριών στα νερά της και πολύ ενδιαφέρουσα χλωρίδα και πανίδα.

4 αξιοθέατα για να δεις στην Καρδίτσα

Δημοτική Αγορά

Πολύ κοντά στην κεντρική πλατεία βρίσκεται το εντυπωσιακό κτίριο της Δημοτικής Αγοράς, ίσως το μοναδικό εναπομένον κτίριο αρχιτεκτονικού στιλ γνωστού ως «Μοντέρνο Κίνημα» βασισμένου στην Ελληνιστική και Ρωμαϊκή περίοδο. Η Δημοτική Αγορά έχει τετράγωνη κάτοψη και αποτελείται από τέσσερα ανεξάρτητα τμήματα σε σχήμα Γ, στα οποία εδράζεται ο μεταλλικός σκελετός της στέγης. Λειτουργεί τόσο ως χώρος πολιτισμού και ψυχαγωγίας όσο και ως εμπορικό κέντρο.

Οδηγός και διαμονή για την Καρδίτσα

Καρδίτσα αξιοθέατα: Παλαιοζογλώπι

Βρίσκεται στον πρώην Δήμο Ιτάμου, νυν Δήμο Καρδίτσας, στην τοποθεσία Προφήτης Ηλίας βρίσκεται ο τάφος του σημαντικού αγωνιστή Χαρίλαου Φλωράκη ενώ στο χωριό το πατρικό του σπίτι λειτουργεί ως μουσείο κατόπιν ενεργειών του Δήμου Ιτάμου και της Ένωσης Αγραφιώτικων χωριών.

Εκδρομές στη γύρω περιοχή!

Εκδρομές και διαδρομές πιο συντομες γύρω από την Καρδίτσα. Αν βρίσκεσαι στην Καρδίτσα και θες να κάνεις μία εκδρομή εκτός πόλης τότε μπορείς να βρεις προορισμούς σε κάθε κατευθυνση. Μία σίγουρα εκδρομή που πρέπει να κάνεις είναι προς το χωριό Φανάρι. Το Φανάρι απέχει περίπου 20 λεπτά από την Καρδίτσα ακολουθώντας την οδό Φαναρίου. Εκεί μπορείς να δεις το καστρο Φαναρίου ένα κάστρο που έχει χτιστεί από το 13ο αιώνα που στέκει εκεί στην κορυφή του χωριού και αποτελούσε φρούριο αφού βρίσκεται σε θέση μεγάλης αμυντικής σημασίας στο πέρασμα από Τρίκαλα για Άρτα.

Οδηγός και διαμονή για την Καρδίτσα

Παρόμοια Άρθρα

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους λάτρεις του...

Προτεινόμενα

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...

Νηρηίδες Luxury Villas Hotel

Tο Νηρηίδες Luxury Villas Hotel αποτελεί ένα εξαιρετικό καταφύγιο...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram