Απόδραση για το Σαββατοκύριακο: 6+1 Κοντινοί προορισμοί από την Αθήνα

Μετά από μια κουραστική εβδόμαδα, σίγουρα θέλεις να χαλαρώσεις και να ξεφύγεις από την βαβούρα της πόλης, την κίνηση στους δρόμους, τα καυσαέρια, την πολυκοσμία. Σκέφτεσαι εσύ και η παρέα σου να κάνετε μια mini απόδραση, στην φύση, αλλά δεν ξέρεις που. Το καλό με την Αθήνα, είναι εκτός από υπέροχη πόλη διαθέτει το πλεονέκτημα να έχει κοντά της πολλούς χειμερινούς προορισμούς. Με αποστάσεις που κυμαίνονται από μόλις 2 έως 4 ώρες θα μπορέσετε να κάνετε την ιδανική επιλογή για εσάς.

1. Ορεινή Αρκαδία

Απόδραση για το Σαββατοκύριακο: 6+1 Κοντινοί προορισμοί από την Αθήνα

Η αλήθεια είναι πως όταν θα ανακαλύψετε τα γραφικά χωριά της Αρκαδίας, χρειάζεται τουλάχιστον να επισκεφθείτε το μέρος αρκετές φορές – κάποια χωριά θα σας ενθουσιάσουν τόσο πολύ, που σίγουρα το επόμενο ταξίδι σας θα είναι πάλι εκεί.  Τα γραφικά χωριά της είναι από τα ομορφότερα αρχιτεκτονικά παραδείγματα της Ελληνικής παραδοσιακής τέχνης. Ξεκινήστε από τη Δημητσάνα η οποία είναι ίσως και το πιο όμορφο χωριό της περιοχής. Περπατήστε στον κεντρικό δρόμο της Βυτίνας με τα παραδοσιακά μαγαζιά. Εκεί μπορείτε να βρείτε το περίφημο μέλι ελάτης και να πιείτε τον καφέ σας στην κεντρική πλατεία. Περνώντας το «μονοπάτι της αγάπης», θα κατευθυνθείτε στην Ελάτη, μετά θα επισκεφτείτε το «χωριό των γραμμάτων», το περίφημο μουσείο ύδρευσης, πανέμορφα αρχοντικά και το φιλοσοφικό μοναστήρι  ενώ θα ερωτευτείτε τη γραφική Στεμνίτσα. Το παραδοσιακό ελληνικό φαγητό είναι υπέροχο και για τους λάτρεις της πεζοπορίας υπάρχουν πανέμορφες διαδρομές που οδηγούν στον ποταμό Λούσιο, καθώς και πολλά μικρά χωριά που περιμένουν να τα ανακαλύψετε (Ελληνικό, Καρύταινα κ.α.).

2. Αράχωβα

Απόδραση για το Σαββατοκύριακο: 6+1 Κοντινοί προορισμοί από την Αθήνα

Η Αράχωβα είναι ένα από τα πιο ωραία χειμωνιάτικα μέρη στην Ελλάδα.  Διαθέτει άριστες υπηρεσίες γεγονός που της έχει αποδώσει και πιο κοσμοπολίτικο χαρακτήρα. Δεν έχει όμως χάσει την παραδοσιακή της ομορφιά! Μπορείτε να περπατήσετε μέσα από το κεντρικό μονοπάτι, το οποίο είναι γεμάτο από μικρά παραδοσιακά μαγαζιά (μην ξεχάσετε να αγοράσετε φορμαέλα!). Πιείτε τον καφέ σας σε ένα από τα στέκια της πλατείας. Μην διστάσετε να ανεβείτε τα πάνω από 250 σκαλοπάτια που σας οδηγούν στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου.

3. Καλάβρυτα

Απόδραση για το Σαββατοκύριακο: 6+1 Κοντινοί προορισμοί από την Αθήνα

Άλλος ένας αγαπημένος χειμερινός προορισμός, κοντά στην Αθήνα, είναι τα Καλάβρυτα. Ένα από τα ομορφότερα χειμερινά θέρετρα της Ελλάδας και μάλιστα σε οικονομική τιμή! Κάνετε μια βόλτα στα καταστήματα στον κεντρικό δρόμο και πηγαίνετε στα αξιοθέατα της περιοχής. Το Δημοτικό Μουσείο Ολοκαυτώματος, ο τόπος θυσίας, η Ιερά Μονή Μεγάλου Σπηλαίου, το περίφημο μοναστήρι της Αγίας Λαύρας και το σπήλαιο των λιμνών είναι κάποια από αυτά! Για τους ρομαντικούς υπάρχει μια ωραία διαδρομή προς τη φύση με το παραδοσιακό τρένο, τον “οδοντωτό”. Ξεκινάει από τα Καλάβρυτα προς το Διακοφτό.

4. Πήλιο

Απόδραση για το Σαββατοκύριακο: 6+1 Κοντινοί προορισμοί από την Αθήνα

Το Πήλιο είναι γνωστό για το πυκνό δίκτυο μονοπατιών του, τα οποία χρησιμοποιούσαν πριν από την κατασκευή του οδικού δικτύου οι ντόπιοι για τις μετακινήσεις τους. Αν είστε λάτρης της φύσης, πηγαίνετε κατευθεία στο Πήλιο, ο συνδυασμός θάλασσας και βουνού, είναι κάτι το ιδιαίτερο. Γνωρίστε την ομορφιά της Πορταριάς. Μπορείτε να χαθείτε σε γραφικά λιθόστρωτα σοκάκια, να θαυμάσετε αρχοντικά μοναδικής αρχιτεκτονικής, να παραδοθείτε στο εξαιρετικό καταπράσινο τοπίο και να γευτείτε τοπικές λιχουδιές στην πλατεία Μερκούρη.  Τα σοκάκια οδηγούν στην πλακόστρωτη πλατεία, όπου μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας, με την εκπληκτική θέα της πόλης του Βόλου να ξετυλίγεται  μπροστά σας.

5. Τρίκαλα Κορινθίας

Απόδραση για το Σαββατοκύριακο: 6+1 Κοντινοί προορισμοί από την Αθήνα

Αν θέλετε να αλλάξετε παραστάσεις, αφήστε τη φύση να σας αγγίξει, να δοκιμάσετε ιδιαίτερες γεύσεις, και όλα αυτά μόλις 1,5 ωρα από την Αθήνα. Επισκεφθείτε τα Κάτω Τρίκαλα και ξεκινήστε την περιήγησή σας στον παλαιότερο οικισμό. Μια πλακόστρωτη πλατεία, η εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, και οι παραδοσιακές ταβέρνες συνθέτουν την εικόνα! Συνεχίζετε με τα Μεσαία Τρίκαλα, γεμάτα από παραδοσιακές ταβέρνες (Ελληνικά παραδοσιακά εστιατόρια), τα καταστήματα με τα παραδοσιακά προϊόντα και τους όμορφους ξενώνες. Στα άνω-Άνω Τρίκαλα, ψηλοί πύργοι και εγκαταλελειμμένα αρχοντικά δικαιολογούν το όνομά τους κατά την Τουρκοκρατία ως αρχοντομαχαλάς.

6. Λίμνη Πλαστήρα

Απόδραση για το Σαββατοκύριακο: 6+1 Κοντινοί προορισμοί από την Αθήνα

Βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο της Ελλάδας, ένας προορισμός για κάθε εποχή του χρόνου. Άλλωστε οι ντόπιοι συνηθίζουν να τη λένε η «λίμνη των 4 εποχών». Είτε χιονισμένη, είτε ανθισμένη η περιοχή ξέρει να σαγηνεύει τους επισκέπτες και να τους χαρίζει όμορφες και μοναδικές αναμνήσεις.Γύρω από την λίμνη υπάρχουν μικρά παραδοσιακά χωριά, που μπορείς να επισκεφτείς και είναι ο καλύτερος προορισμός για ήσυχες διακοπές.  Η λίμνη φοράει τα πιο ρομαντικά χρώματα της και προσκαλεί για χαλάρωση και άμεση επαφή μαζί της.

7. Ορεινή Ναυπακτία – Ναύπακτος

Απόδραση για το Σαββατοκύριακο: 6+1 Κοντινοί προορισμοί από την Αθήνα

Η Ναύπακτος σου δίνει πολλές επιλογές. Τις χειμερινές ημέρες θα απολαύσετε το βουνό, ενώ παράλληλα θα ανακαλύψετε χωριά βυθισμένα στα έλατα. Βουνά, φαράγγια, ποτάμια. Ένα τοπίο απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς, ειδικά όταν το χιόνι πέφτει γίνεται ένα έργο τέχνης, βγαλμένο από πίνακα ζωγραφικής. Το χιονισμένο τόπιο σε μαγεύει!

Παρόμοια Άρθρα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ στη Μαραθούπολη!" Η...

Προτεινόμενα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ...

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram