Ανατολική Μακεδονία: Τα καλύτερα αξιοθέατα

Ανατολική Μακεδονία: Από την ατμοσφαιρική Καβάλα, με το ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον και τα νεανικά στέκια, μέχρι την έξω καρδιά Δράμα (ορμητήριο για σκι στο Φαλακρόα) και από το ανερχόμενο Παγγαίο με τους Δρόμους του Κρασιού μέχρι τη γαλήνια γοητεία και τις γευστικές εκπλήξεις με τοπικό χρώμα της λίμνης Κερκίνη, η Ανατολική Μακεδονία δεν περιγράφεται σε λίγες λέξεις!

Ανατολική Μακεδονία: Οι ομορφιές του τόπου

Οι φυσιολάτρες θα βρείτε τον παράδεισό σας στον Νομό Δράμας με δραστηριότητες στον Νέστο, αυτοκινητάδες και πεζοπορίες σε καταρράκτες και παρθένα δάση. Ακόμη και οι Σέρρες, που δεν θεωρούνται βασικός ταξιδιωτικός προορισμός, κρύβουν σημαντικά αξιοθέατα για τους λάτρεις της Ιστορίας αλλά και του θρησκευτικού τουρισμού, ένα ανερχόμενο χιονοδρομικό και ιδιαίτερες ομορφιές για όσους θέλουν να τις ανακαλύψουν. Τέλος, η αγαπημένη των οικογενειών Θάσος –κεφάλαιο από μόνη της– παραμένει χαμηλών τόνων και υψηλών απολαύσεων.

Ανατολική Μακεδονία: Τα καλύτερα αξιοθέατα

Πρώτος προορισμός!

Η παλιά πόλη της Ξάνθης: Όπως συνηθίζονταν στις περισσότερες πόλεις κατά τη διάρκεια της τουρκοκρατίας, έτσι και στην Ξάνθη η ρυμοτομία οργανωνόταν με βάση τις γειτονιές (μαχαλάδες) οι οποίες αντίστοιχα αναπτύσσονταν με βάση κάποιο θρησκευτικό κέντρο (εκκλησία, τζαμί, συναγωγή). Γίνεται λοιπόν εύκολα αντιληπτό ότι η συνύπαρξη χριστιανών, μουσουλμάνων και Εβραίων δημιούργησε ένα μείγμα που πάντρευε τον ανατολικό και τον δυτικό πολιτισμό αφήνοντας οικοδομήματα με ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον. Στην περίπτωση που επισκεφτείτε λοιπόν την Ξάνθη σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να παραλείψετε μία περιήγηση στα στενά σοκάκια του ιστορικού κέντρου.

Ανατολική Μακεδονία: Τα καλύτερα αξιοθέατα

Θράκη-Αλεξανδρούπολη

Το μεγαλύτερο αξιοθέατο: Το Εθνολογικό μουσείο της Αλεξανδρούπολης βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και στεγάζεται σε ένα από τα ιστορικότερα νεοκλασσικά της. Τα εκθέματα του μουσείου καλύπτουν Τα πάντα σχετικά με την παράδοση των κατοίκων και την καθημερινότητά τους, με παραδοσιακές ενδυμασίες, μουσική και λατρευτικά θέματα, φαγητό, κτηνοτροφία, γεωργία, πήλινα, χάλκινα και υφάνσιμες ύλες. Υπάρχουν προγράμματα ξενάγησης ειδικά διαμορφωμένα για παιδιά πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και για ενηλίκους. Μπορεί ο καθένας να επισκεφθεί το μουσείο είτε μόνος, είτε να κάνει κράτηση και να κλείσει γκρουπ και ξενάγηση.

Ανατολική Μακεδονία: Τα καλύτερα αξιοθέατα

Ανατολική Μακεδονία: Επίσκεψη στη Θάσο!

Ο Λιμένας Θάσου βρίσκεται στο βόρειο τμήμα και θεωρείται η πρωτεύουσα του νησιού. Είναι το πρώτο σημείο που βλέπει ο επισκέπτης από το νησί, καθώς εδώ βρίσκεται το λιμάνι του, το οποίο συνδέεται με την Κεραμωτή με τακτική συγκοινωνία. Στο Λιμένα υπάρχουν ξενοδοχεία, εστιατόρια, τράπεζες και γιατροί και από εδώ ξεκινούν λεωφορεία για όλο το νησί. Τα κτίρια του Λιμένα απλώνονται κατά μήκος της θάλασσας. Στο Λιμένα θα βρείτε το αρχαιολογικό μουσείο, την αρχαία Αγορά και το αρχαίο θέατρο, στο οποίο τα καλοκαίρια πραγματοποιούνται παραστάσεις και εκδηλώσεις.

Ανατολική Μακεδονία: Τα καλύτερα αξιοθέατα

Παρόμοια Άρθρα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ στη Μαραθούπολη!" Η...

Προτεινόμενα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ...

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram