Αιτωλοακαρνανία: Αξιοθέατα στην Ορεινή Ναυπακτία

Ορεινή Ναυπακτία Αξιοθέατα: Οι καλύτερες διακοπές που θα σου θυμίσουν τις διακοπές σου στο χωριό, είναι αυτές στην Ορεινή Ναυπακτία. Καλό φαγητό, καταπληκτική θέα και τα ομορφότερα χωριουδάκια της Ορεινής Ναυπακτίας σε περιμένουν! Διάβασε παρακάτω τον οδηγό μας για τα σημαντικότερα αξιοθέατα που δεν πρέπει να παραλείψεις:

Τριήμερο στα όρη

Η Γιορτή Κάστανου και Τσίπουρου, το προηγούμενο σαββατοκύριακο στην Άνω Χώρα της ορεινής Ναυπακτίας, έδωσε το σύνθημα θυμίζοντάς μας ότι τώρα είναι η κατάλληλη εποχή για να σκαρφαλώσουμε στα βουνά της απολαμβάνοντας ένα συναρπαστικό μίνι on the road προτού ο χειμώνας τα κάνει απροσπέλαστα.

Τριήμερο στην Ορεινή Ναυπακτία

Ορεινή Ναυπακτία Αξιοθέατα: Ιστορική αναδρομή

Στη Ναύπκτο, αφιερώστε λίγο χρόνο στα αξιοθέατα, όπως το Μουσείο Φαρμάκη με τα κειμήλια από την Επανάσταση του ’21 ή τον πύργο Μπότσαρη με τη μόνιμη έκθεση για τη ναυμαχία της Ναυπάκτου. Εννοείται πως ανεβαίνουμε στο κάστρο για να απολαύσουμε θέα μέχρι τον Κορινθιακό, που θα σας αφήσει με ανοικτό το στόμα!

Φυσιολάτρες και διαδρομές στη φύση

Προτού χειμωνιάσει για τα καλά, είναι ιδανική εποχή γι’ αυτόν το συναρπαστικό ορεινό προορισμό, ιδίως αν αναζητάτε φυσιολατρικές αποδράσεις χαμηλού προφίλ σε συνδυασμό με on the road ανακαλύψεις. Κάπου εκεί, ανάμεσα στις νότιες απολήξεις της Πίνδου, την Οξιά, το Παναιτωλικό και τα Βαρδούσια, τα χωριά εξακολουθούν να μετεωρίζονται σε απόλυτα αλπικά τοπία με έλατα, καρυδιές, οξιές και καστανόλογκους αλλά και τα μονοπάτια που τα συνέδεαν μεταξύ τους ακόμη περνούν από χαράδρες, ρεματιές και τοπία που μαγνητίζουν.

Δελφοί: Γνωρίστε την ιστορία τους

Αξιοθέατα Ορεινή Ναυπακτία: Απόδραση στον ιστορικό ”Πλάτανο”

Πλάτανος: Το ιστορικό κεφαλοχώρι εντυπωσιάζει με τον παραδοσιακό χαρακτήρα του και την ηπειρωτική αρχιτεκτονική των σπιτιών. Η μεγάλη πλατεία, από τις ωραιότερες της περιοχής, με τον τεράστιο πλάτανο να δεσπόζει πάνω από παραδοσιακά καφενεία και ταβερνάκια, συγκεντρώνει ντόπιους και επισκέπτες. Το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, το Λαογραφικό Μουσείο και η κεντρική εκκλησία του Αγίου Νικολάου με το μεγαλόπρεπο δίδυμο καμπαναριό είναι μερικά από τα κοσμήματα του χωριού. Μην παραλείψετε μια επίσκεψη στα κοντινά χωριά Πέρκο και Περίστα.

Τριήμερο στην Ορεινή Ναυπακτία

Παρόμοια Άρθρα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ στη Μαραθούπολη!" Η...

Προτεινόμενα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ...

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram