Άγιος Λαυρέντιος: Το μαγευτικό χωριό στα ορεινά του Πηλίου

Άγιος Λαυρέντιος: Το σχετικά απομονωμένο χωριουδάκι στο Πήλιο που θα σε μαγέψει! Για να φτάσεις εδώ, δεν περνάς από κανένα από τα γνωστά χωριά και μέρη του Πηλίου και αυτό για όσους θέλουν να ζήσουν την εμπειρία της αποκέντρωσης είναι πλεονέκτημα.

Λίγα λόγια για το μέρος:

Ο Άγιος Λαυρέντιος είναι χωριό κτισμένο στις νότιες πλαγιές του Πηλίου σε υψόμετρο 600 μ. και σε απόσταση 19 χλμ. ανατολικά από τον Βόλο, διπλα από το χωριό Άγιος Γεώργιος. Κοντά στο χωριό ρέει ο χείμαρρος Βρύχωνας, που είναι αξιοθέατο της περιοχής. Ο μόνιμος πληθυσμός του χωριού ανέρχεται σε 273 κατοίκους. Οι φανατικοί επισκέπτες του θεωρούν προτέρημα του τόπου ότι για να τον επισκεφθείς δεν περνάς από κανένα από τα μεγαλύερα και γνωστότερα χωριά του Πηλίου!

Αν θέλεις να φτάσεις στον Άγιο Λαυρέντιο, πρέπει να πάρεις το δρόμο που οδηγεί αποκλειστικά εκεί. Το χωριό έχει μαγευτική θέα και μεγάλο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον. Το “μοναστηριακό” αυτό χωριό έχει μακρά ιστορία με τις ρίζες του να φτάνουν στην εποχή της Τουρκοκρατίας και των βακουφιών, χωριά θρησκευτικού ενδιαφέροντος της εποχής. Το χωριό διαθέτει όμορφους ξενώνες και ξενοδοχεία που θα κάνουν τη διαμονή σας αξέχαστη. Να είστε σίγουροι πως δεν θα σας λείψει τίποτα παρά το γεγονός ότι πρόκειται για μία απόμερη περιοχή.

Τριήμερο στο Πήλιο το χειμώνα; Δες εδώ ότι θέλεις να γνωρίζεις!

Άγιος Λαυρέντιος: Το μαγευτικό χωριό στα ορεινά του Πηλίου

Άγιος Λαυρέντιος: Η παράδοση του χωριού στο Πήλιο

Ο Άγιος Λαυρέντιος είναι ένα ορεινό χωριό του δυτικού Πηλίου που απέχει 20 χλμ. από τον Βόλο και είναι ένα από τα παλαιότερα Πηλιορείτικα χωριά. Σύμφωνα με την παράδοση, ιδρύθηκε από τον ίδιο τον όσιο Λαυρέντιο, από τον οποίο πήρε και το όνομά του. Μάλιστα, διατηρεί την ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής. Θεωρείται ζωντανό μνημείο της Πηλιορείτικης τέχνης καθώς διαθέτει πολλά αναπαλαιωμένα αρχοντικά, περισσότερες από 20 βρύσες και ένα από τα πιο αξιόλογα δίκτυα καλντεριμιών.
Διαθέτει μια όμορφη γραφική πλατεία με πανοραμική θέα στο Παγασητικό κόλπο που κερδίζει τις εντυπώσεις. Πάρε θέση σε ένα από τα καφενεδάκια εκεί και μοιράσου λίγες στιγμές με τους ντόπιους που αγαπούν τον τόπο και τις ιστορίες του. Σήμερα το χωριό είναι ένα από τα ωραιότερα και παλιότερα του Πηλίου και τα τελευταία χρόνια η τουριστική κίνηση έχει αρχίσει και κάνει την εμφάνισή της και εδώ.
Άγιος Λαυρέντιος: Το μαγευτικό χωριό στα ορεινά του Πηλίου

Η γιορτή του Κερασιού!

Διοργανώνεται κάθε Ιούνιο σε μορφή λαϊκού πανηγυριού με ζωντανή μουσική και διασκέδαση. Εδώ θα ακούσεις παλιορείτικους ζουρνάδες και θα γνωρίσεις τους συλλόγους του χωριού που οργανώνουν κάθε είδους εκδηλώσεις. Οι εκδηλώσεις είναι αφιερωμένες στην στήριξη και την ενίσχυση της κερασοπαραγωγής που σε παλιότερες εποχές αποτελούσε σημαντική πρόσοδο στο αγροτικό εισόδημα για τους κατοίκους του χωριού. Σήμερα, αν και η παραγωγή είναι περιορισμένη, στην περιοχή εξακολουθούν να ευδοκιμούν κάποιες παλιές ποικιλίες και να παράγεται εξαιρετικός καρπός.

Άγιος Λαυρέντιος: Το μαγευτικό χωριό στα ορεινά του Πηλίου

Παρόμοια Άρθρα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ στη Μαραθούπολη!" Η...

Προτεινόμενα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ...

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram