Αφιέρωμα στη Λήμνο: Το ηφαιστειογενές νησάκι που πρέπει να βάλεις στην ταξιδιωτική σου λίστα

Λήμνος: Αν είσαι λάτρης των ταξιδιών και θες να λες πως έχεις γυρίσει τα ελληνικά νησιά, ελπίζω να έχεις αφιερώσει μια βδομάδα στο ξεχωριστό αυτό νησί και να μην έχεις μείνει μόνο στα Κυκλαδίτικα δημοφιλή νησιά της Νάξου και της Μυκόνου. Ο αέρας στη Λήμνο είναι διαφορετικός και μόνο αν την ζήσεις θα καταλάβεις περί τίνος πρόκειται. Η ζωή εκεί, τα πλακόστρωτα, ο καιρός το χειμώνα και το καλοκαίρι, οι άνθρωποι. Πραγματικά δεν ξέρουμε από που να ξεκινήσουμε.

Λήμνος: Το ηφαιστιογενές νησί

Δεν είναι μόνο η Σαντορίνη που είναι πόλος έλξης τουριστών για να δουν το ηφαίστειο. Η Λήμνος είναι επίσης ένα ηφαιστειογενές νησί και μάλιστα ο τόπος αυτός θεωρείται ευλογημένος. Αυτό που μας αρέσει περισσότερο σε αυτό το νησί, είναι ότι στην ακτογραμμή του θα βρεις τόσες πολλές παραλίες και τόσα πολλά μέρη διασκέδασης, αλλά αν θέλεις θα μπορείς κιόλας να απομονωθείς μερικές μέρες και να περάσεις ήσυχα τις διακοπές σου απολαμβάνοντας την απόκοσμη ηρεμία που εκπέμπει το μέρος.

Τα νερά του Αιγαίου είναι μαγικά, δεν χρειάζεται να το τονίσουμε αυτό, αφού οι αμμώδεις παραλίες και τα απολαυστικά νερά θα σε αποζημιώσουν για το μακρύ ταξίδι. Και λέω μακρύ, γιατί είναι αλήθεια πως η Λήμνος είναι ένα νησί που βρίσκεται αρκετές ώρες μακριά από την Αθήνα και όχι μόνο 2 ή 3 όπως άλλοι προορισμοί. Καλύτερα όταν θα αποφασίσεις να την επισκεφθείς να έχεις μερικές μέρες συναπτά ελεύθερες να περάσεις εκεί γιατί δεν είναι μια εκδρομή που συνήθως κάνεις μέσα σε ένα τριήμερο.

Αφιέρωμα στη Λήμνο: Το ηφαιστειογενές νησάκι που πρέπει να βάλεις στην ταξιδιωτική σου λίστα

Λήμνος: Πού να πας

Η πρωτεύουσα του νησιού είναι η Μύρινα. Είναι το πρώτο πράγμα που θα δεις μόλις φτάσεις και καλά θα κάνεις να απολαύσεις αυτόν τον σταθμό γιατί είναι πραγματικά πολύ όμορφος. Βρες το χρόνο να κάνεις μια βόλτα στο λιμάνι ακόμη κι αν είναι πρωί, όμως μην ξεχάσεις να περπατήσεις αυτή τη διαδρομή και βράδυ με τα φωτάκια γύρω σου και τον αέρα του νησιού. Αν δεν είσαι ερωτευμένος, στη Μύρινα θα ερωτευτείς σίγουρα. Το τοπίο είναι ειδυλλιακό και η βόλτα στο λιμάνι πραγματικά θα πάρει από πάνω σου τις έγνοιες.

Σειρά έχει η παλιά πρωτεύουσα, το Μούδρο. Εκεί αξίζει να γυρίσεις τους χώρους αρχαιολογικής σημασίας και αν είσαι από αυτούς που τους αρέσει η ιστορία και τα ευρήματα, δεν θα ξεκολλάς. Το πιθανότερο είναι να θες να μάθεις τα πάντα γύρω από αυτόν τον πολιτισμό και η αξία του χώρου εκεί είναι πραγματικά ανυπολόγιστη.

Αφιέρωμα στη Λήμνο: Το ηφαιστειογενές νησάκι που πρέπει να βάλεις στην ταξιδιωτική σου λίστα

Λήμνος: Φύγαμε για παραλία

Ο Ρωμαίικος Γιαλός, τα Ρηχά Νερά, η Αυλώνα, ο Θάνος, η Αγιά Σωτήρα, το Κολοκύθι, ο Κοσκινάς, ο Εβγάτης είναι μερικές must-visit παραλίες του νησιού. Επομένως αφού τελειώσεις με τον αρχαιολογικό χώρο, μην είσαι ξενέρωτος και ακολούθησε την παρέα σου στα πιο γνωστά στέκια του νησιού. Οι επιλογές είναι αμέτρητες και για όλα τα γούστα. Ντόπιο κρασί, φρέσκα ψάρια, αμμώδεις παραλίες, μπαράκια για νυχτερινή διασκέδαση και πληθώρα μαγαζιών για να ψωνίσεις ή να φας, θα σε κάνουν να αγαπήσεις το νησί.

Αν είσαι από τους τυχερούς και έχεις μαζί σου κάποιον ντόπιο, σίγουρα ξέρει να σου πει ακριβώς που να πας. Αν όχι, αφέσου στη ζεστή φιλοξενία των κατοίκων, κάθισε μαζί τους, γνώρισέ τους και άκου τις ιστορίες και τις συμβουλές τους για την εκδρομή σου. Να είσαι σίγουρος πως οι διακοπές σου στη Λήμνο θα σου μείνουν αξέχαστες.

Αφιέρωμα στη Λήμνο: Το ηφαιστειογενές νησάκι που πρέπει να βάλεις στην ταξιδιωτική σου λίστα

Παρόμοια Άρθρα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ στη Μαραθούπολη!" Η...

Προτεινόμενα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ...

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram