5 σπήλαια στην Ελλάδα που πρέπει να επισκεφτείς

Η χώρα μας είναι γνωστή για τις ομορφιές της, τον ατελείωτο ήλιο, το μπλε της θάλασσας, τον καθαρό ουρανό της και τα χιλιάδες πράσινα τοπία και μέρη για να επισκεφτείς. Στην Ελλάδα, όλα είναι όμορφα. Ακόμη και οι μεγαλουπόλεις που τείνουν να μας θυμίζουν μόνο γκρίζες πολυκατοικίες και ρουτινιασμένες μέρες, έχουν τη δική τους μαγεία και τα νυχτερινά φώτα της πόλης σίγουρα θα σε παρασύρουν σε μια περιπέτεια. Τα σπήλαια είναι ένα κεφάλαιο για το οποίο δεν έχουμε μιλήσει, που αρέσει κυρίως στους πιο περιπετειώδεις που ανυπομονούν να τα εξερευνήσουν ή στους λάτρεις της ιστορίας τους. Παρακάτω συγκεντρώσαμε πέντε μαγικά σπήλαια στην Ελλάδα που δεν πρέπει με τίποτα να χάσεις.

Το σπήλαιο των Λιμνών

Στην τελευταία μας εκδρομή στα Καλάβρυτα, βρέθηκε κάποιος που μας πρότεινε το σπήλαιο των Λιμνών. Για καλή μας τύχη τον ακούσαμε και τον εμπιστευτήκαμε και το αποτέλεσμα ήταν πράγματι μαγευτικό. Το σπήλαιο απέχει μόλις 17 χιλιόμετρα από τα Καλάβρυτα και έχει υψόμετρο 827 μέτρα. Η θέα ήταν το κάτι άλλο, οι βραχώδεις επιφάνειες σε ταξίδευαν σε ένα μέρος που δεν πίστευες ότι είναι στην Ελλάδα και τα νερά και η γαλήνη στο μέρος ήταν το πιο αναζωογονητικό πράγμα που μπορούσαμε να επιλέξουμε για την Κυριακή μας.

5 σπήλαια στην Ελλάδα που πρέπει να επισκεφτείς

Σπήλαιο Μελισσάνης

Είναι πολύ κοντά στην Σάμη και αν οι φωτογραφίες σας φανούν λίγο…extreme να ξέρετε πως υπάρχει και μια τεχνητή είσοδος με σκαλοπάτια για το σπήλαιο που διευκολύνει κατά πολύ την πρόσβασή σας. Η φυσική είσοδος δημιουργήθηκε μετά από πτώση της οροφής και όπως μπορείτε να καταλάβετε είναι πιο δύσβατη, με τους πιο περιπετειώδεις της παρέας να την επιλέγουν για να ζήσουν μέχρι το τέλος την εμπερία τους. Το βάθος του νερού είναι 10 ως 40 μέτρα και πολύς κόσμος βουτά με τη μάσκα του για να δει το θέαμα. Αυτό που πραγματικά κάνει το σπήλαιο αξέχαστο είναι πως στη λίμνη θα βρεις σταλαχτίτες ηλικίας 20 χιλιάδων χρονων που μοιάζουν με κοσμήματα γύρω από το τοπίο.

5 σπήλαια στην Ελλάδα που πρέπει να επισκεφτείς

Σπήλαιο Περάματος Ιωάννινα

Μόλις πέντε χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης, πρόκειται για ένα αξιοθέατο που δεν γίνεται να μην έχεις επισκεφτεί τουλάχιστον μια φορά στη ζωή σου. Το σπήλαιο Περάματος συγκαταλέγεται όχι απλώς στα καλύτερα της χώρας, αλλά και στα πιο εντυπωσιακά παγκοσμίως. Θα δείτε απολιθωμένα οστά και δόντια από ένα σπάνιο είδος αρκούδας, της σπηλαίας άρκτου, ένα θέαμα συναρπαστικό αν και κάποιοι το θεωρούν τρομακτικό.

5 σπήλαια στην Ελλάδα που πρέπει να επισκεφτείς

Σπήλαιο Πηγών Αγγίτη

Μια φωτογραφία θα σας πείσει για αυτόν τον προορισμό. Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι ότι δίνεται στον επισκέπτη η ευκαιρία να περπατά κατά μήκος στην κατασκευή πάνω από τη λίμνη και να παρατηρεί τα πάντα. Μην ξεχάσεις να φέρεις μαζί σου φωτογραφική για να απαθανατίσεις τη στιγμή και να την μοιραστείς με τους φίλους σου.

5 σπήλαια στην Ελλάδα που πρέπει να επισκεφτείς

Σπήλαιο Αλλιστράτης

Η θερμοκρασία στο σπήλαιο είναι ιδιαίτερα υψηλή οπότε καλύτερα να το γνωρίζεις προτού το επισκεφτείς. Δεν φημίζεται για τον εξαερισμό του, οπότε δεν είναι και η χαρά του κλειστοφοβικού, όμως το θέαμα πραγματικά θα σε αποζημιώσει. Η είσοδος της αίθουσας είναι πολύ όμορφη και δεξιά και αριστερά αρχίζουν να ξεδιπλώνονται καθώς προχωράμε οι κύριοι κλάδοι του σπηλαίου και το τεράστιο θαύμα που έχει κάνει η φύση εδώ.

5 σπήλαια στην Ελλάδα που πρέπει να επισκεφτείς

Παρόμοια Άρθρα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ στη Μαραθούπολη!" Η...

Προτεινόμενα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ...

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram