5 λόγοι για να επισκεφθείς το Λεωνίδιο!

Λεωνίδιο: είναι κωμόπολη του νομού Αρκαδίας και πρωτεύουσα του Δήμου Νότιας Κυνουρίας. Είναι χτισμένο στις ακτές του Μυρτώου πελάγους κάτω από το όρος Πάρνωνας. Απέχει 93 χλμ. από την Τρίπολη και 210 χλμ. από την Αθήνα. Σύμφωνα με την απογραφή του 2011 έχει 3.826 κατοίκους. Υπάρχει τακτική οδική συγκοινωνία με τα ΚΤΕΛ για Αθήνα, Άργος και Τρίπολη.

5 λόγοι για να πας στο Λεωνίδιο φέτος

1.Η άγνωστη πλευρά της Αρκαδίας

Εντάξει, το ομολογώ! Το Λεωνίδιο δεν το γνώριζα πριν το επισκεφθώ! Δεν είχε τύχει να ακούσω ποτέ κάτι για τη συγκεκριμένη περιοχή της Αρκαδίας. Κακώς, πολύ κακώς όμως! Γιατί φτάνοντας εκεί συνειδητοποίησα πως το Λεωνίδιο είναι ένα μέρος που πρέπει να το επισκεφθεί κανείς, να το περπατήσει, να το φωτογραφήσει και να πει την ιστορία του και σε άλλους.

5 λόγοι για να επισκεφθείς το Λεωνίδιο!

Διαβάστε: Οι ομορφότερες παραλίες στο Λεωνίδιο !

2.Λεωνίδιο: Η ζωή στο μοναστήρι

Το ήξερες ότι πέρα από τα υπέροχα μοναστήρια των Μετεώρων υπάρχει ένα εξίσου εντυπωσιακό μοναστήρι στην Αρκαδία χτισμένο κυριολεκτικά στην άκρη του βουνού; Η Μονή Παναγίας Έλωνας βρίσκεται 17 χιλιόμετρα από το Λεωνίδιο και δημιουργοί του ήταν ο Καλλίνικος και ο Δοσίθεος. Το 1809, πάνω στον παλιό ναό κτίστηκε ο σημερινός ναός που γιορτάζεται στις 15 Αυγούστου, στην Κοίμηση της Θεοτόκου και όπως έμαθα αξίζει κανείς να την επισκεφθεί εκείνες τις ημέρες και να μείνει για μια βραδιά στα κελιά της.

3.Φθινοπωρινή απόδραση

Το αποτέλεσμα ήταν μες στην καρδιά του φθινοπώρου η πρωτεύουσα της Τσακωνιάς να είναι πιο κοσμοπολίτικη και από την Αθήνα. Είναι υπέροχο να πηγαίνεις εκτός σεζόν σε μια επαρχιακή κωμόπολη και να μην αισθάνεσαι μοναξιά – αντιθέτως να βλέπεις Ελβετούς και Αυστριακούς να σκαρφαλώνουν στα απόκρημνα βράχια και το απόγευμα να κατακλύζουν τις ταβέρνες για να φάνε, τρεις ώρες νωρίτερα από τους Έλληνες, το βραδινό τους.

5 λόγοι για να επισκεφθείς το Λεωνίδιο!

4.Λεωνίδιο: Ο διατηρητέος οικισμός

Το Λεωνίδιο έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός οικισμός με σπουδαία αρχοντικά κάποια από τα οποία είναι διατηρητέα, όπως ο πύργος του Τσικαλιώτη, του Χατζηρούδη, το Αρχοντικό Χατζηπαναγιώτη, Τσούχλου και του Χιώτη. Μια επίσκεψη σε αυτά θα σε ταξιδέψει σε άλλες εποχές και θα σε κάνει να ευχηθείς να μπορούσες να ζούσες και συ σε ένα τέτοιο αρχοντικό.

5 λόγοι για να επισκεφθείς το Λεωνίδιο!

5.Για ποτό στο Panjika Cooperative!

Ένας υπέροχος χώρος ο οποίος δημιουργήθηκε από την αγάπη ξένων κυρίως αναρριχητών και τη βοήθεια των ντόπιων της περιοχής. Λειτουργεί ως καφενές, μεζεδοπωλείο, μπακάλικο και χώρος χαλάρωσης και κουβέντας. Είναι ό,τι πιο εναλλακτικό υπάρχει κατά τη γνώμη μου στο Λεωνίδιο και το προτείνω οπωσδήποτε!

Παρόμοια Άρθρα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ στη Μαραθούπολη!" Η...

Προτεινόμενα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ...

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram