5 φορές που συναντήσαμε άγρια ζώα σε πόλεις

Τα ζώα της άγριας φύσης είναι πολλά και μόνο στο άκουσμά τους οι περισσότεροι από εμάς τρομάζουμε. Τι συμβαίνει όμως όταν τα άγρια ζώα φεύγουν από τη φύση και εμφανίζονται ξαφνικά στις πόλεις και σε μέρη που δεν περίμενες να τα δεις; Παρακάτω συγκεντρώσαμε επτά στιγμιότυπα στα οποία συνέβη αυτό και ποια ήταν η αντίδραση των ανθρώπων που τα συνάντησαν.

Ελάφι στη Νέα Υόρκη

Κατά την κυνηγετική περίοδο, όλοι οι κυνηγοί μιλούν μεταξύ τους για ελάφια. Είναι ένα από τα ζώα που έχει κυνηγήσει περισσότερο ο άνθρωπος, οι κυνηγοί το θεωρούν τίτλο τιμής να καταφέρουν να χτυπήσουν ένα και να το φέρουν ως λάφυρο και θεωρείται ένα μεγάλο και επικίνδυνο άγριο ζώο. Τι συμβαίνει όμως όταν εμφανίστηκε ένα Βαπίτ στη Νέα Υόρκη; Αυτό το είδος ελαφιού είναι από τα πιο μεγαλόσωμα και ζει στο Κολοράντο. Πολλές φορές δεν αποκλείεται να συναντήσεις ένα ελάφι στη μέση του δρόμου ενώ οδηγείς και πρόκειται για μια κατηγορία ελαφιών που αν και μεγαλώνει στην άγρια φύση δεν έχει πρόβλημα να βρεθεί κοντά στους ανθρώπους.

5 φορές που συναντήσαμε άγρια ζώα σε πόλεις

Κογιότ στη Νέα Υόρκη

Τα κογιότ είναι πιο κοντά στους λύκους παρά στα σκυλιά. Αν δεις ένα κογιότ από μακριά, το πιθανότερο είναι να μην μπορείς να ξεχωρίσεις τι είναι, όμως πρόκειται για ένα άγριο ζώο και καθόλου φιλικό όπως ο σκύλος. Πολλές φορές μάλιστα έχουν κατασπαράξει κατοικίδια που έφυγαν από τα σπίτια τους σκορπώντας το φόβο και τον τρόμο τους κατοίκους της περιοχής. Βέβαια, πολλές φορές τα κογιότ τρέφονται με ποντίκια και αρουραίους, γεγονός που τα κάνει αγαπητά αν βρεθούν στις στέγες των σπιτιών μας, όμως δεν παύουν να είναι επικίνδυνα ζώα που μοιάζουν πολύ με λύκους και μπορούν να μας επιτεθούν.

5 φορές που συναντήσαμε άγρια ζώα σε πόλεις

Λεοπάρδαλη στην Ινδία

Η λεοπάρδαλη μπορεί να μοιάζει με μια γάτα σε μεγαλύτερο μέγεθος, αλλά σίγουρα δεν είναι τόσο αθώα και ακίνδυνη σαν το γνωστό κατοικίδιο. Το κεφάλι του ζώου αυτού είναι μικρό, όμως τα δόντια του είναι πολύ κοφτερά γιατί στην κυριολεξία σκίζει με αυτά τον αντίπαλό του και το θήραμά του. Τρέχουν πολύ γρήγορα και μάλιστα στην Ινδία έχει καταγραφεί το τρομακτικό περιστατικό που μία λεοπάρδαλη ξέφυγε από ένα δάσος και εισέβαλλε σε ένα σχολείο.

5 φορές που συναντήσαμε άγρια ζώα σε πόλεις

Αλιγάτορες στο Τέξας

Μόνο κοιτάζοντας την παρακάτω φωτογραφία, είναι αρκετό για να φοβηθείς. Παρ’ όλα αυτά στο Τέξας το να συναντήσεις αλιγάτορα λέγεται πως είναι συνηθισμένο. Μάλιστα στην Αμερική πολλοί κάτοικοι βλέπουν το άγριο ζώο στην πισίνα του σπιτιού τους, με την είδηση να προκαλεί σοκ. Οι αλιγάτορες είναι μεγάλοι σε μήκος, κατατάσσονται σε είδη και έχουν σημειωθεί περιστατικά που βρέθηκαν κάπου και τελικά επιστράφηκαν στο φυσικό τους περιβάλλον.

5 φορές που συναντήσαμε άγρια ζώα σε πόλεις

Λύκοι στον Καναδά

Το ερώτημα του αν ο λύκος μπορεί να συμβιώσει με τον άνθρωπο είναι συνηθισμένο και πολλά ντοκιμαντέρ υπάρχουν για το άγριο αυτό μεγαλόσωμο ζώο που μοιάζει με σκύλο. Μάλιστα σε πολλές ταινίες συναντάμε την ιστορία λύκων που ανατράφηκαν από πολύ μικρή ηλικία μαζί με παιδιά, όταν ακόμη έμοιαζαν με μικρόσωμα κουτάβια και όταν μεγάλωσαν δέθηκαν με τα παιδιά σαν να ήταν κατοικίδια.

Στη Βόρεια Αμερική οι λύκοι εμφανίζονται συχνά και μάλιστα βγαίνουν για κυνήγι. Η επιτυχία τους στα θηράματα στηρίζεται ότι πάντα έχουν τη βοήθεια της αγέλης τους και βγαίνουν για κυνήγι της λείας τους 4-5 λύκοι μαζί και σπάνια ένας μόνος του.

5 φορές που συναντήσαμε άγρια ζώα σε πόλεις

Παρόμοια Άρθρα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ στη Μαραθούπολη!" Η...

Προτεινόμενα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ...

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram