4 πανέμορφα χωριά στην Ορεινή Ναυπακτία

Ορεινή Ναυπακτία Χωριά: Αφού εξερευνήσετε το μέρος και δείτε τα ομορφότερα αξιοθέατα στην Ορεινή Ναυπακτία, ώρα να επιλέξετε ποια χωριά θα επισκεφθείτε. Το τοπίο συνθέτουν περισσότερα από 40 χωριά και μακάρι να μας έφτανε το τριήμερο για να τα δούμε όλα. Δείτε εδώ τις προτάσεις μας!

4 πανέμορφα χωριά στην Ορεινή Ναυπακτία

Πρώτος σταθμός: Ελατού

Η Ελατού είναι κτισμένη στις πυκνοδασωμένες πλαγιές του Κερασοβουνίου, γνωστό στους ντόπιους ως Ορος Ομάλια. Οι πρώτοι κάτοικοι κατέφυγαν εδώ πριν από την Επανάσταση του 1821 από τις ακτές και τον Μοριά για ν’ αποφύγουν την τούρκικη καταπίεση. Στη θέση Παλαιοχώρι έχουν ανιχνευτεί υπολείμματα αρχαίων κτισμάτων αγνώστου -προς το παρόν- προέλευσης. Στο κέντρο του χωριού δεσπόζει η εκκλησία, αφιερωμένη στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος που κτίστηκε το1864 από Ηπειρώτες μαστόρους. Ο ασφάλτινος δρόμος διασχίζει την Ελατού και συνεχίζει με αρκετές στροφές μέσα από μια διαδρομή μοναδικής φυσικής αξίας και απαράμιλλης ομορφιάς για τις γειτονιές της Ανω και Κάτω Χώρας.

4 πανέμορφα χωριά στην Ορεινή Ναυπακτία

Ορεινή Ναυπακτία Χωριά: Η διαδρομή Κρυονέρια-Περδικόβρυση

Πανέμορφη είναι η διαδρομή Κρυονέρια – Περδικόβρυση (χωματόδρομος υπό ασφαλτόστρωση, 11 χιλιόμετρα). Από Περδικόβρυση (παλιότερα Σινίστα) ασφάλτινος πλέον δρόμος οδηγεί στη νεότευκτη λίμνη του Εύηνου (δυτικά) ή στην Αρτοτίνα και το Λιδορίκι (ανατολικά).
Επίσης στην Περδικόβρυση μπορείτε να έρθετε και από Αμπελακιώτισσα (16 χλμ.), μια διαδρομή με πολλές και δύσκολες στροφές, βατή μόνο με 4Χ4 και μόνο για λίγους μήνες το καλοκαίρι (στη θέση Ράχη Τσεκούρα υψόμ. 1.450 τα χιόνια μένουν μέχρι το Μάη).

Τριήμερο στην Ορεινή Ναυπακτία

Το χωριό Αναβρυτή

Η θέση του χωριού βρίσκεται στην ανατολική του μακρυνόρος σε υψόμετρο 730μ ανάμεσα στο Καταφύγιο την τοποθεσία παπαδιά και την κεντρική. Η αρχική θέση του χωριού ήταν ακριβώς απέναντι από την σημερινή τοποθεσία Παλαιοχώρι. Οι κάτοικοι του εγκαταστάθηκαν στη σημερινή θέση λόγω του υγιεινότερου κλίματος και των πολλών πηγών που υπάρχουν εκεί.

Βόρεια του χωριού βρίσκεται η περιοχή Ταμπούρια, όπου υπάρχει δάσος από έλατα. Το παλιό όνομα του χωριού ήταν ”Βετοψίστα” και μετονομάστηκε το 1925.Πήρε το σημερινό του όνομα από τα πολλά νερά που αναβρύονται στην περιοχή. Ο πληθυσμός του χωριού ανέρχεται στους 103 μόνιμους κατοίκους.

4 πανέμορφα χωριά στην Ορεινή Ναυπακτία

Ορεινή Ναυπακτία: Ονειρικά χωριά

Άνω και Κάτω Χώρα: Χτισμένη αμφιθεατρικά σε δασωμένη ελατοπλαγιά του όρους Κόρακα (1.050 μ. υψόμετρο), η Άνω Χώρα, κρατάει τα πρωτεία της τουριστικής κίνησης ολόκληρης της περιοχής. Σεργιανίστε στα πλακόστρωτα σοκάκια που ενώνουν τις γραφικές γειτονιές. Θαυμάστε τα πετρόχτιστα σπίτια με τα πολύχρωμα μπαλκόνια και τις λουλουδιασμένες αυλές.

Ξεδιψάστε στις βρύσες και τα ρυάκια που αντηχούν το κελάρυσμά τους σ’ ολόκληρο το χωριό. Κάντε μια στάση στην πλακόστρωτη πλατεία, όπου δεσπόζει η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής. Δίπλα της στέκει ο θρυλικός Καρνάβαλος, το παλιό λεωφορείο που μέχρι το 1983 εκτελούσε το «δύσκολο» δρομολόγιο Ναύπακτος-Άνω Χώρα – Κάτω Χώρα. Τριήμερο στην Ορεινή Ναυπακτία

Τριήμερο στην Ορεινή Ναυπακτία !

Παρόμοια Άρθρα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ στη Μαραθούπολη!" Η...

Προτεινόμενα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ...

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram