4 λόγοι για να επισκεφθείς την Κυπαρισσία

Κυπαρισσία: Στενά λιθόστρωτα καλντερίμια, πανέμορφα διώροφα πέτρινα αρχοντικά, παραδοσιακές γειτονιές, διάσπαρτες ανακαινισμένες ή μη πέτρινες κρήνες περιστοιχίζουν το φράγκικο κάστρο, δίνοντας στον επισκέπτη τη δυνατότητα να θαυμάσει την απρόσκοπτη θέα προς το Ιόνιο Πέλαγος. Τα αξιοθέατα της μαγευτικής Κυπαρισσίας είναι αμέτρητα!

1.Κυπαρισσία: Η ζωή

Έντονη εμπορική κίνηση, σύγχρονος τρόπος ζωής, μοντέρνα κτίσματα συνθέτουν ένα σκηνικό που έρχεται σε αντίθεση με την παλιά πόλη. Στην είσοδο της πόλης, ο σιδηροδρομικός σταθμός, δείγμα βιομηχανικής αρχιτεκτονικής αποτελεί μέχρι και σήμερα τον τελευταίο σταθμό προς αυτή την πλευρά της Μεσσηνίας. Εδώ μπορεί να συναντήσει κανείς ορισμένα όμορφα παραδοσιακά κτίσματα αλλά σε μικρό αριθμό. Η πόλη φτάνει μέχρι τη θάλασσα, όπου και διευρύνεται συνεχώς τόσο προς Νότο όσο και προς Βορρά.

4 λόγοι για να επισκεφθείς την Κυπαρισσία

2.Οι παραλίες

Οι πολλές και όμορφες παραλίες στην Κυπαρισσία αποτελούν κατά πολλούς το συγκριτικό πλεονέκτημα της περιοχής. Από τη μία αχανείς αμμώδεις παραλίες και από την άλλη μικροί κολπίσκοι δίνουν ξεχωριστό χρώμα στις διακοπές. Σε πολλές από τις παραλίες λειτουργούν μικρά συμπαθητικά αναψυκτήρια ενώ η κεντρική παραλία της πόλης, εκείνη του Αϊ-Λαγούδη, έχει αποσπάσει γαλάζια σημαία, κάτι που πιστοποιεί την ποιότητα και την ασφάλεια στην προσπέλαση της ακτής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι παραλίες βαθαίνουν απότομα και η εικόνα τους ποικίλει καθώς ανάλογα με τους ανέμους μπορεί να συναντήσετε ήρεμη και γαλήνια θάλασσα ή με τεράστια κύματα. Οι παραλίες που σας παρουσιάζουμε είναι ενδεικτικές καθώς σε όποιο σημείο και να κινηθείτε προς την θάλασσα η ακτή είναι εύκολα προσβάσιμη.

4 λόγοι για να επισκεφθείς την Κυπαρισσία

3.Ο τουρισμός

Για την Κυπαρισσία δεν θα σου πει ποτέ κανείς ότι πρόκειται για έναν «δημοφιλή» τουριστικό προορισμό – κι εν μέρει, δεν θα έχει άδικο. Με άλλες γωνιές της Μεσσηνίας να πρωταγωνιστούν, η μικρή κωμόπολη που βλέπει στον Κυπαρισσιακό (δηλαδή στο ανοιχτό Ιόνιο) έχει ακόμα αρκετά χιλιόμετρα να διανύσει στον τουριστικό στίβο. Αυτό όμως, δεν σημαίνει ότι δεν έχει τα δικά της πλεονεκτήματα και χάρες, κάτι που με χαρά διαπίστωσα πρόσφατα. Το πιο σημαντικό; Αποτελεί την ιδανική βάση – αφετηρία για πολλές ημερήσιες διαδρομές/εκδρομές στα πιο σημαντικά αξιοθέατα του νομού, ικανοποιώντας έτσι την διάθεσή μας για εικόνες και μπόλικα χιλιόμετρα.

Απέχει 245 χλμ. (ακριβώς 2,30 ώρες) από την Αθήνα, έχοντας στη διάθεσή της ένα εξαιρετικό οδικό δίκτυο, και η πόλη – που είναι αγροτικό και εμπορικό κέντρο – χωρίζεται στην Νέα Πόλη, που φτάνει μέχρι την ακτή και στην παλαιά Άνω Πόλη, που είναι παραδοσοιακός διατηρητέος οικισμός. Στην Άνω Πόλη υπάρχουν πολλά διάσπαρτα ιστορικά μνημεία, όπως το Κάστρο και η πλατεία της Αρκαδιάς με τον πλάτανο και τις κρήνες στην είσοδο του κάστρου, τα Δημόσια Λουτρά, τα καλντερίμια κ.α. Εννοείται ότι προσφέρεται για ατελείωτες βόλτες, ρομαντικά φωτογραφικά ενσταντανέ και νόστιμο φαγητό με τοπικές λιχουδιές στην Παλιά Αγορά.

4 λόγοι για να επισκεφθείς την Κυπαρισσία

4.Ξενοδοχεία στην Κυπαρισσία

Ακριβώς μπροστά από την παραλία Λαγούδι που έχει βραβευτεί με γαλάζια σημαία, το Hotel Tsolaridis βρίσκεται στην πόλη της Κυπαρισσίας. Προσφέρει κλιματιζόμενα δωμάτια και δωρεάν Wi-Fi σε όλους τους χώρους.

Όλα τα δωμάτια στο Tsolaridis ανοίγουν σε μπαλκόνι με θέα στον κόλπο της Κυπαρισσίας. Καθένα περιλαμβάνει τηλεόραση με καλωδιακά κανάλια, ψυγείο και ιδιωτικό μπάνιο με ντους, στεγνωτήρα μαλλιών και δωρεάν προϊόντα περιποίησης. Το Hotel Tsolaridis διαθέτει βεράντα, μπαρ και σνακ μπαρ. Υπάρχει επίσης κοινόχρηστο lounge. Σε μικρή απόσταση οδικώς βρίσκεται το κέντρο της Κυπαρισσίας, όπου υπάρχουν πολλά εστιατόρια, καφέ και ψησταριές. Στις εγκαταστάσεις παρέχεται δωρεάν ιδιωτικός χώρος στάθμευσης.

Παρόμοια Άρθρα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ στη Μαραθούπολη!" Η...

Προτεινόμενα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ...

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram