4 λόγοι για να επισκεφθείς τη λίμνη Κερκίνη

Η λίμνη Κερκίνη είναι μία από τις ομορφότερες τεχνητές λίμνες στη χώρα μας που βρίσκεται στις Σέρρες και έχει πολλά είδη πτηνών. Σπάνια χλωρίδα και πανίδα, καταπληκτική θέα και πολλές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους. Γνωρίστε τη καλύτερα σε μία εκδρομή αυτόν τον χειμώνα και δείτε από κοντά την ομορφιά της.

4 λόγοι για να επισκεφθείς τη λίμνη Κερκίνη

1.Η σπάνια ορνιθοπνίδα

Η λίμνη Κερκίνη στη βόρεια Ελλάδα ξεχωρίζει ως ένας τόπος με μοναδικής αξίας βιοποικιλότητα. Θεωρείται η πιο εύκολα προσβάσιμη περιοχή για παρατήρηση της ορνιθοπανίδας στην Ελλάδα- και ίσως σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Από τα μέσα Ιουλίου έως και τον Νοέμβριο χιλιάδες αποδημητικά πουλιά καταφθάνουν στα νερά της λίμνης Κερκίνης και παραμένουν μέχρι την άνοιξη. Έρχονται από τον βορρά για να ξεχειμωνιάσουν στο νότο έχοντας διανύσει χιλιάδες χιλιόμετρα. Και, ειδικά το φθινόπωρο χαρίζουν ένα μοναδικό υπερθέαμα.

4 λόγοι για να επισκεφθείς τη λίμνη Κερκίνη

2.Το χωριό Κερκίνη

Χτισμένο πλάι στις δυτικές όχθες της λίμνης, το χωριό Κερκίνη με τα χαμηλά σπίτια του- όλα τους με κεραμιδένιες στέγες και καταπράσινες αυλές- παραμένει ζωντανό και φιλόξενο. Οι κάτοικοί του ασχολούνται κυρίως με τις αγροτικές εργασίες, την κτηνοτροφία και τον τουρισμό. Ξενώνες, ταβερνάκια με καλό φαγητό και μαγαζιά στην κεντρική αγορα.

3.Λίμνη Κερκίνη: Σπάνια είδη στο Εθνικό Πάρκο

Σημαvτική είvαι η παρoυσία τωv διαφόρωv φυτικώv ειδώv όπως τα voύφαρα, η μαρσίλεα, τo κίτριvo voύφαρo, η σπιρovτέλλα, τo vερoκάσταvo, η σαλβίvια, τo πoλύγovo κλπ. Η βιοποικιλότητα της περιοχής είναι πολύ σπουδαία. Εκτός από τα πουλιά, σημαντική είναι η παρουσία και των άλλων ειδών όπως αμφιβίων, ερπετών, θηλαστικών, ψαριών, φυτών και μεγάλη ποικιλία σε ασπόνδυλα.

Φωτογράφισε τα σπάνια είδη, δες τη μαγική θέα και μάθε για το καθένα από αυτά. Κάνε έναν περίπατο στη λίμνη, πάρε όσο καθαρό αέρα χρειάζεσαι και δες από κοντά όλες αυτές τις σπάνιες ομορφιές της χώρας μας που βρίσκονται προστατευμένες εκεί.

4 λόγοι για να επισκεφθείς τη λίμνη Κερκίνη

4.Λίμνη Κερνίνη: Δραστηριότητες στον υδροβιότοπο

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην παρασυρθείτε και να μην δοκιμάσετε έστω και μία από τις δραστηριότητες που έχουν βρει «στέγη» στις όχθες της λίμνης. Εδώ έχετε την δυνατότητα να κάνετε οργανωμένες εξορμήσεις με 4×4, βαρκάδες, ιππασία, κανό, ποδηλασία, πεζοπορία, birdwatching, τοξοβολία, φωτογραφική περιήγηση, πεζοπορία ή ορειβασία, ψάρεμα και spa σε θερμά λουτρά. Όλα τα παραπάνω οργανώνονται από ειδικά γραφεία και ανθρώπους που γνωρίζουν το φυσικό περιβάλλον για τη δική σας ευκολία και ασφάλεια!

4 λόγοι για να επισκεφθείς τη λίμνη Κερκίνη

Παρόμοια Άρθρα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ στη Μαραθούπολη!" Η...

Προτεινόμενα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ...

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram