4 Ελληνικά φαγητά που φαίνονται παράξενα στους ξένους τουρίστες

Τα νησιά της Ελλάδας είναι πόλος έλξης για πολλούς τουρίστες κάθε χρόνο. Βέβαια τα τελευταία χρόνια, δεν είναι μόνο τα ελληνικά νησιά που έχουν γνωρίσει μεγάλη φήμη αλλά οι ξένοι επιλέγουν και μικρά χωριουδάκια και κοντινούς στην Αθήνα προορισμούς για να περάσουν τις διακοπές τους. Αυτό που αρέσει πάντα στους τουρίστες είναι το κλίμα, ο ζεστός ήλιος, το μπλε της θάλασσας και φυσικά οι γεύσεις που δοκιμάζουν. Το να δοκιμάζεις μια νέα κουζίνα είναι από μόνο του πολύ συναρπαστικό, πόσο μάλλον όταν όλα είναι φτιαγμένα με παραδοσιακά προϊόντα.

Γαρδουμπάκια

Ο λόγος που σε όλους φαίνεται περίεργο αυτό το φαγητό είναι πως η όψη του είναι περίεργη. Μοιάζει αρκετά με το κοκορέτσι αλλά η αλήθεια είναι πως ότι και να λέγεται, είτε είναι κοκκινιστά είτε είναι σκέτα ψητά είναι πεντανόστιμα.

4 Ελληνικά φαγητά που φαίνονται παράξενα στους ξένους τουρίστες

Πατσάς

Αν δεν έχεις διαφωνήσει κ εσύ με τους γονείς σου για το αν πρέπει να δοκιμάσεις πατσά, τότε μάλλον δεν ανήκεις στην σύγχρονη ελληνική οικογένεια. Η μόνιμη παρατήρηση των μεγαλύτερων, είναι πως οι νέοι σήμερα δεν ξέρουν να τρώνε και πως εκείνοι στα νιάτα τους μετά από τα κέντρα διασκέδασης και τις μπουάτ πάντα κατέληγαν με τις παρέες τους για πατσά.

Ο λόγος που ο πατσάς φαίνεται παράξενο πιάτο στους ξένους που έρχονται στην Ελλάδα είναι επειδή περιέχει κομμάτια…κοιλιάς του κρέατος, ποδαράκια και άλλα τέτοια αποκρουστικά. Η αλήθεια είναι πως είναι πολύ νόστιμο ελληνικό πιάτο, αλλά οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι όταν το ακούς δεν μοιάζει για το πιο φυσικό πράγμα στον κόσμο.

4 Ελληνικά φαγητά που φαίνονται παράξενα στους ξένους τουρίστες

Σαλιγκάρια

Τουρίστες από όλον τον κόσμο έρχονται στην Κρήτη για να δοκιμάσουν τους λεγόμενους χοχλιούς. Οι Κρητικοί είναι πολύ φιλόξενοι άνθρωποι και οι μαγείρισσες περιποιούνται αυτό το πιάτο ιδιαιτέρως και πολύ δεξιοτεχνικά. Τελευταία φορά που βρεθήκαμε στην Κρήτη, έφαγα σχεδόν… με το ζόρι σαλιγκάρια γιατί οι ντόπιοι επέμεναν να καθίσουμε μαζί τους και να δοκιμάσουμε το τοπικό φαγητό τους μαζί με ρακί. Το γεγονός ότι η ώρα ήταν έντεκα το πρωί, δεν παίζει κανέναν ρόλο στα χωριουδάκια της Κρήτης οπότε καλά θα κάνεις να είσαι προετοιμασμένος. Σε διαβεβαιώνω πάντως πως το αποτέλεσμα θα σε αποζημιώσει.

4 Ελληνικά φαγητά που φαίνονται παράξενα στους ξένους τουρίστες

Κουρκουτζέλια

Πάλι πρέπει να παραδεχθώ, πως αν κάποιος μου έλεγε ότι θα βάλω στο πιάτο μου ένα λουλούδι και θα το φάω, θα τον περνούσα για τρελό. Τα κουρκουτζέλια είναι τα αγαπημένα αυτά φυτά που αντί να τα διακοσμήσεις στο σπίτι όπως πίστευα στην αρχή… τα μαγειρεύεις. Το πιάτο αυτό γίνεται στο τηγάνι μαζί με σκόρδο και μάραθο και είναι αλήθεια ένας πολύ ξεχωριστός μεζές που μπορείς να δοκιμάσεις. Μάλιστα, αν θες να αποφύγεις τα τηγανιτά και φυσικά το σκόρδο, μπορείς να τα βάλεις στη σαλάτα σου και να είσαι σίγουρος ότι το αποτέλεσμα θα σου αρέσει και δεν θα σου αφήσει καθόλου την αίσθηση… λουλουδιού.

Άλλωστε ας μην ξεχνάμε πως ένα από τα καλύτερα γλυκά είναι το γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο που επίσης προέρχεται από λουλούδι. Εσύ τι άλλα παραδοσιακά ελληνικά φαγητά έχεις συναντήσει; Είτε κατάγεσαι από χωριό, είτε όχι, σίγουρα αν ταξιδεύεις συχνά θα έχεις συναντήσει διάφορες γεύσεις. Ειδικά όταν οι συνταγές γίνονται με φρέσκα προϊόντα Ελλήνων παραγωγών, η πιθανότητα να μη σου αρέσει το αποτέλεσμα είναι πολύ μικρή.

4 Ελληνικά φαγητά που φαίνονται παράξενα στους ξένους τουρίστες

Παρόμοια Άρθρα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ στη Μαραθούπολη!" Η...

Προτεινόμενα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ...

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram