4 χωριουδάκια της Τήνου που θα λατρέψεις

Τήνος: Ένα από τα πιο όμορφα νησιά των Κυκλάδων, αν και για να είμαστε ειλικρινείς, δεν υπάρχει ελληνικό νησί που να μην έχει τη δική του ξεχωριστή ομορφιά. Είναι αλήθεια πως η Τήνος είναι απόλυτα συνδεδεμένη με την εκκλησία της Παναγίας και τη μεγαλοπρεπή γιορτή και πομπή κατά τον Δεκαπενταύγουστο. Παρ’ όλα αυτά το νησί διαθέτει ωραίες παραλίες, καταπληκτικά μέρη για να δεις το ηλιοβασίλεμα και μέρη για διασκέδαση για όλα τα γούστα.

Πύργος

Αν έρθεις στην Τήνο, δεν πρέπει να φύγεις χωρίς να επισκεφτείς αυτό το χωριό. Δεν χρειάζεται να σου πω πολλά, αρκεί να καθίσεις για παραδοσιακό γλυκό και καφέ και θα μαγευτείς και θα θες να ξαναπάς. Το κλίμα, η δροσιά ακόμη και τους καλοκαιρινούς μήνες, οι άνθρωποι που θα συναντήσεις, τα σοκάκια, είναι μόνο μερικά από αυτά που θα σε τραβήξουν στον Πύργο. Μεγάλη προσοχή με την οδήγηση από τη χώρα του νησιού ως εκεί, μπορείς να συμβουλευτείς κάποιον ντόπιο και να μάθεις τα πάντα. Μετά από έναν καφέ και μια πορτοκαλόπιτα στον Πύργο, θα καταλάβεις γιατί είναι ένα must-visit μέρος του Κυκλαδίτικου νησιού.

4 χωριουδάκια της Τήνου που θα λατρέψεις

Υστέρνια

Για τους λάτρεις της φωτογραφίας, πρέπει να αφιερώσετε ένα απόγευμα στο χωριουδάκι αυτό. Η άγρια ομορφιά του τοπίου πραγματικά θα σε συνεπάρει, αλλά η έκπληξη δεν σταματά εκεί. Από το σημείο αυτό μπορείς να δεις με καταπληκτική θέα του νησιού, δεν θέλω να υπερβάλω αλλά νομίζω πως είναι φτιαγμένο στην πιο ωραία τοποθεσία του μέρους. Τα μαρμάρινης τεχνικής σπιτάκια φαίνονται πολύ όμορφα από εκεί και αξίζει σίγουρα να απαθανατίσεις τη στιγμή και να την μοιραστείς με τους φίλους σου. Πηγαίνοντας στο μέρος αυτό του νησιού νιώθεις σαν να είσαι στην άκρη του κόσμου όλου και το τοπίο θα σε συναρπάσει.

4 χωριουδάκια της Τήνου που θα λατρέψεις

Μαμάδος

Πρέπει να είμαι ειλικρινής, είναι ένα από τα χωριά που δεν είχα την πρόθεση αρχικά να επισκεφτώ. Είναι γνωστό πως το μέρος αυτό δεν κατοικείται και έτσι θεωρούσα πως δεν υπάρχει τίποτα να δεις εκεί. Φυσικά το αποτέλεσμα αυτής της εκδρομής με εξέπληξε, το ερειπωμένο χωριουδάκι στο οποίο φτάνεις με κάποια δυσκολία εγκαταλείφθηκε μετά τον πόλεμο και εκεί θα βρεις μόνο χαλάσματα, αγριοκάτσικα, σπίτια από πέτρα, αλώνια. Είναι όμως πραγματικά μαγικό μέρος και το αποτέλεσμα θα σε αποζημιώσει για τη δύσκολη πρόσβασή σου εκεί. Προτείνουμε πάντως να είσαι εξοπλισμένος με αθλητικά παπούτσια και να μην έχεις μαζί σου μικρά παιδάκια που μπορεί να ταλαιπωρηθούν με τη διαδρομή.

4 χωριουδάκια της Τήνου που θα λατρέψεις

Βωλάξ

Αυτό το χωριό είναι το last but not least της λίστας μας. Σίγουρα πρέπει να αφιερώσεις μερικές ώρες για να περάσεις εδώ και να απολαύσετε το θέαμα με τα τεράστια βράχια μεγάλης ιστορικής σημασίας. Αν είστε από αυτούς που σας αρέσει η ιστορία, εκεί θα μάθετε την ιστορία του καλαθοπλέκτη! Όπως το ακούσατε, υπάρχουν σήμερα ακόμη μερικοί τελευταίοι καλαθοπλέκτες, ένα επάγγελμα που έχει αφανιστεί στο πέρασμα των χρόνων. Το χωριό διαθέτει ένα μικρό θέατρο και φυσικά το ξακουστό Λαογραφικό Μουσείο με τα πολλά εκθέματα αμύθητης ιστορικής σημασίας για το νησί αλλά και όλον τον Ελληνισμό. Αφιερώστε τη μέρα σας στην εκδρομή αυτή και φύγετε γεμάτοι για το γυρισμό στη Χώρα και την νυχτερινή σας διασκέδαση.

4 χωριουδάκια της Τήνου που θα λατρέψεις

Παρόμοια Άρθρα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ στη Μαραθούπολη!" Η...

Προτεινόμενα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ...

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram