3 μαγευτικές διαδρομές κοντά στην Αθήνα για φθινοπωρινές αποδράσεις

Όταν το Φθινόπωρο  είναι κοντά, ο καιρός είναι ιδανικός για μια απόδραση. Είτε είναι Σαββατοκύριακο είτε ένα τριήμερο που μπορείς να ξεκλέψεις από τη δουλειά, ο καιρός έχει αρχίσει και κρυώνει χωρίς όμως ακόμη να έχει παγωνιά και με τον ήλιο να εμφανίζεται συχνά στο προσκήνιο ειδικά τις πρωινές ώρες. Άλλωστε ζούμε στην Ελλάδα και αν εξαιρέσουμε μερικές καταιγίδες, όλες οι μέρες είναι ηλιόλουστες και το να απολαύσουμε τον καφέ μας σε ένα ζεστό μέρος με τζάκι ενώ έξω έχει κρύο αλλά λιακάδα, είναι κάτι που σίγουρα θα μας ανανεώσει και θα μας κάνει να γυρίσουμε πίσω γεμάτοι ενέργεια.

Ορεινή Αρκαδία

Όλα αυτά τα μέρη είναι πανέμορφα και πραγματικά δεν ξέρουμε από που να ξεκινήσουμε. Βυτίνα, Στεμνίτσα, Δημητσάνα, τα πιο όμορφα χωριουδάκια όλο πέτρα που είναι must φθινοπωρινοί προορισμοί για όλους τους ταξιδιώτες. Αν δεν έχεις γυρίσει αυτά τα μέρη, ξεκίνα από εδώ, γιατί πραγματικά θα σε συνεπάρουν. Η αρχιτεκτονική των μικρών αυτών τόπων και το πέτρινο τοπίο με τα νερά και το πράσινο γύρω σου, θα σε κάνουν να θέλεις να γίνεις μόνιμος κάτοικος. Φυσικά αν είσαι άτομο της πόλης αυτό δεν είναι τόσο ειδυλλιακό όσο ακούγεται, οπότε μην σου φουσκώνουν τα μυαλά. Αρκεί ένα τριήμερο για να το απολαύσεις.

Τρίκαλα Κορινθίας

Όχι πως τα Τρίκαλα δεν είναι όμορφα, όμως τα Τρίκαλα της Ορεινής Κορινθίας συγκεκριμένα έχουν κάτι το μαγικό. Ο κόσμος εκεί είναι τόσο ζεστός και θυμάσαι πραγματικά τι θα πει φιλοξενία των Ελλήνων. Είτε επιλέξεις διακοπές σε πολυτελή σαλέ και ανάβαση στο χιονοδρομικό και είσαι λάτρης των χειμερινών σπορ, είτε επιλέξεις ένα ήσυχο ξύλινο σπιτάκι και γραφικά ταβερνάκια με παραδοσιακό κρέας, θα έχεις πετύχει τον τέλειο προορισμό.

Προσωπικά εμείς, όχι ότι δεν αγαπάμε τα σπορ, αλλά μπορούμε να σου πούμε με σιγουριά ότι αν χρειάζεσαι ένα διάλειμμα από την καθημερινότητα, θα σε βοηθήσει πολύ να βρεις ένα ήσυχο κατάλυμα, να περπατήσεις τις καταπράσινες διαδρομές μόνος ή με το έτερον σου ήμισυ και να ψωνίσεις παραδοσιακά προϊόντα από μαγαζάκια τόσο μικρά που στην πόλη δεν θα τα έπιανε καν το μάτι σου. Άφησε το σκι για μια άλλη φορά που το χιονισμένο τοπίο θα σε συνεπάρει και θα είσαι έτοιμος για περιπέτεια.

Ναύπλιο

Το αξιοσημείωτο με το Ναύπλιο είναι ότι αξίζει τόσο ως χειμερινός όσο και ως καλοκαιρινός προορισμός. Τα αξιοθέατα, τα τοπία, το φαγητό, όλα στο Ναύπλιο είναι υπέροχα. Το μόνο που πρέπει να προσέξεις μαζί του είναι ότι είναι τόσο όμορφα όλες τις εποχές που μπορεί να θέλεις να μείνεις μόνιμα εκεί. Το Ναύπλιο είναι μια περιοχή που αν δεν είσαι ερωτευμένος θα σε κάνει να ερωτευτείς. Ο χρόνος εκεί είναι σαν να κυλά διαφορετικά και η ζωή γίνεται λίγο λιγότερο βαρετή από ότι στην πόλη. Όλα αυτά, μόλις μια ανάσα από το κέντρο της Αθήνας, σε μερικές ώρες, με άπειρες επιλογές καταλυμάτων και εστιατορίων.

Παρόμοια Άρθρα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ στη Μαραθούπολη!" Η...

Προτεινόμενα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ...

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram