3 ήσυχα ελληνικά χωριά για τις διακοπές των Χριστουγέννων

Οι φθινοπωρινές εκδρομές έχουν ήδη ξεκινήσει και οι ταξιδιώτες επιλέγουν μικρές αποδράσεις κοντά στην πόλη για δύο ή τρεις ημέρες. Η άδεια των Χριστουγέννων είναι μια καλή ευκαιρία να βρούμε λίγες περισσότερες μέρες για να αφιερώσουμε σε ένα ταξίδι με τους αγαπημένους μας. Είτε σχεδιάζεις να ταξιδέψεις με την οικογένειά σου, είτε με το άλλο σου μισό είτε με παρέα φίλων, αν ψάχνεις ένα ήσυχο όμορφο μέρος χωρίς μεγάλες αναμονές και πολυκοσμία για να περάσεις τις διακοπές σου, βρίσκεσαι στο κατάλληλο μέρος. Άλλωστε η Ελλάδα έχει άπειρες επιλογές σε μικρά χωριουδάκια με μαγευτικά τοπία και εμείς σου συγκεντρώσαμε τις πέντε καλύτερες επιλογές.

Πλάτανος

Ο Πλάτανος βρίσκεται κοντά στην Ναύπακτο και συγκεκριμένα στην ορεινή Ναυπακτία. 46 χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Ναυπάκτου, της μεγάλης και ιστορικής καστροπολιτείας, θα βρεις το πιο γραφικό, ήσυχο και όμορφο χωριουδάκι που θα σε μαγέψει. Ο Πλάτανος είναι ότι πρέπει για ήσυχες διακοπές χωρίς οχλαγωγία και τα γύρω χωριά που μπορείς να επισκεφτείς είναι πολλά. Εξερευνήστε τη φύση, κάντε βόλτα στα καφενεδάκια και τις μικρές ταβέρνες και δείτε το χωριό στολισμένο με τα φώτα του σαν να βρίσκεστε σε παραμύθι.

Μεταξοχώρι, Κίσσαβος

Το Μεταξοχώρι είναι ένας προορισμός που προτείνεται συχνά σε Λαρισαίους επειδή απέχει μόλις 40 χιλιόμετρα από το κέντρο της Λάρισσας, αλλά πραγματικά αξίζει να το επισκεφτεί κάθε ταξιδιώτης. Αν αυτό που αναζητάς φέτος είναι ειδυλλιακά τοπία και γαλήνη, θα το βρεις σίγουρα στο Μεταξοχώρι. Τα σπίτια είναι κατά κύριο λόγο πετρόκτιστα και τα παλιά αρχοντικά που θα συναντήσεις θα σε εντυπωσιάσουν. Στην πλατεία του χωριού, θα συναντήσεις σίγουρα ηλικιωμένους. Άλλωστε το χωριό αποτελείται μόλις από 400 κατοίκους, λίγοι από αυτοί είναι μικρά παιδιά και μερικοί νέοι άνθρωποι που επέλεξαν το μέρος για την ησυχία και την ομορφιά του. Στο Μεταξοχώρι, όπως το λέει και η λέξη, παλιά φυλασσόταν το πολύτιμο αγαθό του μεταξιού και αν είσαι τυχερός και το επισκεφτείς θα δεις και μερικά παλιά αρχοντικά που έχουν αναπαλαιωθεί και βρίσκονται σε τοποθεσία που σου κόβει την ανάσα.

Καστανιά Κορινθίας

Στους πρόποδες της Ζήρειας, ένα από τα πιο γραφικά χωριά που θα συναντήσεις είναι η Καστανιά Κορινθίας. Απέχει μόνο 155 χιλιόμετρα από την Αθήνα και είναι μια επιλογή για επιλεκτικούς ταξιδιώτες, που τους αρέσουν τα αξιοθέατα αλλά δεν αγαπούν την οχλαγωγία. Όπως λέει και το όνομα, το χωριό περιβάλλεται από καστανιές και όχι μόνο. Καρυδιές, έλατα και πολλά άλλα θα αντικρύσεις στο χωριό και το θέαμα πραγματικά θα σε συνεπάρει. Μην παραλείψεις να απαθανατίσεις το μέρος με τη φωτογραφική σου και να το μοιραστείς με τους φίλους σου, γιατί το μέρος μοιάζει πραγματικά με παραμύθι. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται η λίμνη Στυμφαλία και το Μουσείο Περιβάλλοντος του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς. Φυσικά, πολλοί επισκέπτες αφήνουν για λίγο την ήσυχη ζωή του χωριού και επισκέπτονται την φημισμένη λίμνη Δόξα, τα χωριά Γκούρα και Φενεός που είναι πολύ γνωστά και όμορφα και συνδυάζουν την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του χωριού με τα ανεξερεύνητα τοπία της λίμνης.

Παρόμοια Άρθρα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ στη Μαραθούπολη!" Η...

Προτεινόμενα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ...

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram