Πολύτιμα travel tips που θα Κάνουν το roadtrip σου Αξέχαστο!

Κανείς δε μπορεί να αμφισβητήσει ότι Τα ταξίδια για όλους μας  είναι ωραία με όποιο τρόπο και να τα κάνεις, όπου και να πάς , ότι διάθεση κι αν έχεις.

Η αλήθεια όμως είναι ότι τα roadtrip έχουν μιαν άλλη χάρη, έναν άλλο αέρα.

Είναι η ανάγκη για περιπέτεια και απελευθέρωση, η στιγμή που θές να δείς και να κάνεις τα πάντα 

Κύθηρα: Ένας Ανεξερεύνητος Παράδεισος
Σίγουρα όμως με το αμαξί και το γνώστο σε όλους μας roadtrip με την παρέα έχει άλλη γεύση και ευχαρίστηση!Εμένα το πρώτο μου σοβαρό roadtrip ήρθε κάπου το 2018 όπου ξεκίνησα με το αμαξάκι μου και 3 φίλους και πέρασα από Ηγουμενίτσα στο Μπάρι και γύρισα Ιταλία-Μονακό-Σλοβενία-Κροατία-Σερβία και επιστροφή καρφί(!) Αθήνα! Για πάμε να δούμε λοιπόν κάποιες από τις συμβουλές μου μετά από 17 μέρες στον δρόμο!

Τα σίγουρα…

   -Πριν ξεκινήσεις σιγουρέψου ότι το αμάξι σου έχεις κάνει το απαραίτητο check στον μηχανικό σου , τα λάστιχα σου οτι είναι καλά και  νόμιμα, ανάλογα την εποχή που πας. Μην έχεις ελαστικά χειμώνα και κάνεις roadtrip το καλοκαίρι.Δες να έχεις τρίγωνο,φαρμακείο,γρύλο και ρεζέρβα!

-Μίλα με τον ασφαλιστή σου να σου βγάλει την πράσινη κάρτα για να είσαι ασφαλισμένος και στο εξωτερικό και φρόντισε να έχεις τα κατάλληλα τηλέφωνα σε περίπτωση που χρειάστεις σε πιθανόν ατύχημα.

Revolut: Το απόλυτο ταξιδωτικό gadget!

-Καλό θα ήταν να μην κουβαλάτε πολλά μετρητά πάνω σας. Για αυτό προτεινώ να βγάλετε την revolut. Για περισσοτερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Πάρε νεράκια από το σούπερ μάρκετ , στο δικό μου roadtrip με είχαν σώσει! Για να μην πεις το νερό νεράκι γιατί το νερό θα σου φανεί πολύ ακριβό!

Να έχεις μαζί σου φορτιστή αυτοκινήτου αλλά και Power Bank,. Ποτέ δεν ξέρεις πόσες ώρες θα είσαι στον δρόμο και τι μπορεί να συμβεί

Ένα διάλειμμα ανά δύο ώρες είναι ότι πρέπει για να ξεκουράζεται ο οδηγός, πολύ σημαντικό καθώς είσαι σε μία άγνωστη χώρα, καλύτερα να είσαι πάντα On alert!Να έχετε προετοιμάσει μαζί σας μουσική ή άλλα παιχνίδια για να περνάει η ώρα ευχάριστα όσο θα είστε στο αμάξι!

-Να είστε προετοιμασμένοι να πληρώσετε πολλά πάρκινγκ. Στο εξωτερικό ειδικά στα κέντρα των πόλεων το πάρκινγκ είναι μόνο πληρωτέο και δεν θες να μπλέξεις με γεράνο και αστυνομία σε μία ξένη χώρα!

Πριν ξεκινάτε από κάθε πόλη για την επόμενη στάση σας, γεμίστε το Ρεζερβουαρ!

Να κλείνετε ξενοδοχείο με πάρκινγκ δωρεάν και ας είναι λίγο πιο έξω από το κέντρο. Αν λέει ότι έχει πάρκινγκ το ξενοδοχείο να σιγουρευτείτε ότι είναι δωρεάν και όχι επί πληρωμή ,γιατί πολλά ξενοδοχεία, ειδικά κέντρου εννοούν ιδιωτικά πάρκινγκ επί πληρωμή!

Προσπάθησε ο δρόμος της επιστροφής να μην είναι ίδιος με του πήγαινε! Δεν χρειάζεται να κάνεις άλλα τόσα χιλιόμετρα για να δεις το ίδιο τοπίο! Βρες μία εναλλακτική διαδρομή!

Προτιμότερο είναι να έχετε  τα διαβατήρια από τις ελληνικές ταυτότητες καθώς δεν είναι Ευρωπαϊκό έγγραφο και το λοξοκοιτάνε.

Applications

Κατέβασε την εφαρμογή Waze για να σε ενημερώνει που έχει ραντάρ και γενικά οδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Κρίμα είναι να πληρώσεις 90 ευρω επειδή μπήκες  για παράδειγμα στην πόλη της Σιένα χωρίς άδεια,ενώ είχε φανερά πινακίδα στα ιταλικά μόνο ότι απαγορευόταν αλλά εσύ ξέρεις να μιλάς μόνο ελληνικά και αγγλικά ως τουρίστας.

Φορτώστε τους google maps offline, γιατί δεν ξέρεις τι γίνεται με το σήμα…

Παρόμοια Άρθρα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ στη Μαραθούπολη!" Η...

Προτεινόμενα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ...

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram